GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έφυγε από τη ζωή η Φιλιώ Πυργάκη...

Θρήνος επικρατεί στον χώρο της παραδοσιακής μουσικής καθώς όπως έγινε γνωστό έφυγε πριν λίγες ώρες από τη ζωή η μεγάλη φωνή της δημοτικής μ...



Θρήνος επικρατεί στον χώρο της παραδοσιακής μουσικής καθώς όπως έγινε γνωστό έφυγε πριν λίγες ώρες από τη ζωή η μεγάλη φωνή της δημοτικής μας παράδοσης Φιλιώ Πυργάκη, η οποία τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο.

Η κατάσταση της επιβαρύνθηκε, καθώς πριν από δύο περίπου μήνες είχε φύγει από τη ζωή και ο σύζυγος της Μίμης.


Την είδηση για τον θάνατό της, κοινοποίησε ο τραγουδιστής, Γιάννης Καψάλης με ανάρτησή του στο Facebook..




Ποια ήταν η Φιλιώ Πυργάκη
Γεννήθηκε στον Ασπρόκαμπο Κορινθίας το 1939 και τραγουδούσε σε πανηγύρια από την ηλικία των 14 ετών, από το 1953. Έπειτα από ένα ατύχημα που είχε, μετακόμισε στην Αθήνα, όπου παρουσιάστηκε στη δισκογραφική εταιρεία Columbia, με την οποία κυκλοφόρησε πολλούς δίσκους 45 στροφών.

Ο πρώτος της δίσκος κυκλοφόρησε το 1967 και λεγόταν «Βαρέθηκα τα νιάτα μου», με μουσική και στίχους του Κώστα Κοντογιώργη, ο οποίος την είχε εντάξει στην ορχήστρα του. Αργότερα, αναγνωρίστηκε στον χώρο του Δημοτικού τραγουδιού και παράλληλα συνεργάστηκε με μεγάλους και σπουδαίους μουσικούς.

Η Φιλιώ Πυργάκη πέρα από την Ελλάδα έκανε πολλές εμφανίσεις στο εξωτερικό (π.χ. στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στη Σκανδιναβία κ.α) και έτσι έγινε γνωστό σε πάρα πολύ κόσμο το νεοδημοτικό τραγούδι με μεγάλη επιτυχία.

Υπολογίζεται ότι έχει κυκλοφορήσει πάνω από 200 διαφορετικούς δίσκους όλων των μορφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση