GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποχαιρετισμός στον Καπετάνιο Αχμέντ Τζιμπρίλ...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Η επανάσταση θα μπορούσε να διαρκέσει εκατό χρόνια, ή περισσότερα, οπότε ο ανυπόμονος θα πρέπει να καθίσει στ...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Η επανάσταση θα μπορούσε να διαρκέσει εκατό χρόνια, ή περισσότερα,
οπότε ο ανυπόμονος θα πρέπει να καθίσει στην άκρη.
»
Τζορτζ Χαμπάς
...

Πριν λίγες ώρες απεβίωσε στη Δαμασκό ο Αχμέντ Τζιμπρίλ (Ahmed Jibril), ιδρυτής και ηγέτης του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLFP) - Γενική Διοίκηση.

Το "Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης"-Γενική Διοίκηση του Αχμέντ Τζιμπρίλ, όπως γνωρίζουν πολύ καλά όσοι έχουν ασχοληθεί με την "αραβική άνοιξη made in USA" στη Συρία και την Παλαιστινιακή υπόθεση, δεν χρειάζεται "συστάσεις".
Με την έναρξη της "αραβικής άνοιξης made in USA", ήταν η πρώτη και μοναδική Παλαιστινιακή οργάνωση που στρατεύτηκε στο πλευρό του Συριακού λαού από την πρώτη στιγμή κι είναι η ψυχή, η καρδιά της Παλαιστινιακής "Ταξιαρχίας Ιερουσαλήμ" που με τους Φενταγίν της είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα, μαζί με τη Χεζμπολάχ και τον Αραβικό στρατό της Συρίας, εναντίον των μισθοφόρων φονιάδων της "πολιτισμένης δύσης", των τρομοκρατών. Μάλιστα πολέμησαν στον Παλαιστινιακό καταυλισμό Yarmouk στην πρώτη γραμμή κι εναντίον των δυνάμεων της Χαμάς, που στρατεύτηκαν στο πλευρό των ανθρωπόμορφων φονιάδων του λεγόμενου "ελεύθερου συριακού στρατού", των μισθοφόρων του Ερντογάν και των σιωνιστών. Ο Τζιμπρίλ κάλεσε επίσης τη Χαμάς να ζητήσει συγγνώμη από το Συριακό λαό και να αναγνωρίσει το λάθος που έκανε όταν στρατεύτηκε στο πλευρό της Τουρκίας και του Κατάρ ενάντια στη Συρία.
Αλήθεια... ποιος μπορεί να ξεχάσει πως η Συρία δεν εγκατέλειψε ποτέ την Παλαιστινιακή υπόθεση.
Αλήθεια... ποιος μπορεί να ξεχάσει την Αντάρτισσα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, την  24χρονη τότε Λέιλα Χάλεντ, την πρώτη γυναίκα αντάρτισσα της Παλαιστινιακής Αντίστασης που έκανε το 1969 την αεροπειρατεία στην πτήση της TWA 840 για την απελευθέρωση της πατρίδας της: «Κυρίες και κύριοι, παρακαλώ την προσοχή σας, παρακαλούμε δέστε τις ζώνες ασφαλείας σας. Είναι ο νέος κυβερνήτης που σας μιλά. Το κομάντο Τσε Γκεβάρα, του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης…».

Μετά την απελευθέρωσή της, μόνον η Δαμασκός τη δέχτηκε για φιλοξενία. Η Συρία των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η μοναδική Αραβική χώρα που ποτέ δεν εγκατέλειψε τον αγώνα των Παλαιστινίων! [Βλέπε, σε: Είναι ο νέος κυβερνήτης που σας μιλά... Το κομάντο Τσε Γκεβάρα!]

Με τον Αχμέντ Τζιμπρίλ στη Δαμασκό...*

Το
"Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης"-Γενική Διοίκηση ιδρύθηκε από τον Αχμέντ Τζιμπρίλ ως διάσπαση του PFLP, εκτιμώντας ότι εγκαταλείπεται ο ένοπλος αγώνας.
Είναι χαρακτηρισμένη ως "τρομοκρατική οργάνωση" από τις ΗΠΑ (1997), Ισραήλ, Αγγλία, Καναδά κι άλλες δυτικές χώρες. Μάλιστα, ακόμη κι ορισμένες Παλαιστινιακές οργανώσεις το έχουν χαρακτηρίσει "όργανο" της Χεζμπολάχ, με την οποία πολέμησε πάντα στο πλευρό της στο Λίβανο, στη Γάζα κι όπου συγκρούεται η Παλαιστινιακή Αντίσταση με τους σιωνιστές.
Δεν είναι τυχαίο πως η γνωστή για το ρόλο της "Βικιπαίδεια" (δυστυχώς για πολλούς έγκυρη πηγή πληροφόρησης), που επισημαίνει κι ενημερώνει "δημοκρατικά": "During the Syrian Civil War, Jibril was a notable supporter of the Assad government and PFLP-GC members helped government forces to fight the Syrian opposition". Όπου χαρακτηρίζει "εμφύλιο" την ιμπεριαλιστική επίθεση και τους φονιάδες μισθοφόρους "Συριακή αντιπολίτευση".
Είναι η οργάνωση που κράτησε ψηλά τη σημαία της Αντίστασης απέναντι στο λεγόμενο "ελεύθερο συριακό στρατό", τους δολοφόνους που κατέσφαξαν Παλαιστίνιους και στον καταυλισμό των 200.000 Παλαιστινίων στο Yarmouk. Δημιούργησε τις Παλαιστινιακές Ταξιαρχίες στη Συρία. Μάλιστα το 2012 (18 Δεκέμβρη) εκδιώχθηκε από Palestinian National Council (PNC), την παλιά Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης ως "ακροαριστερή" οργάνωση, γιατί διαφωνούσε κάθετα με το Όσλο. 
Το Στρατιωτικό Τμήμα της οργάνωσης, φόβος και τρόμος για τους σιωνιστές, είναι οι Ταξιαρχίες "Jihad Jibril Brigades". Πήραν το όνομα του Μάρτυρα της Παλαιστινιακής Αντίστασης Mohammed Jihad Ahmed Jibril, γιου του Ahmed Jibril, που δολοφονήθηκε άνανδρα από τη Μοσάντ στις 20 Μάη 2002 στη Βηρυτό.
Ο ίδιος ο Αχμέντ Τζιμπρίλ, με οδηγίες από τον Χαφέζ Αλ Άσαντ εκπαίδευσε στρατιωτικά τόσο τον Μυστικό Στρατό της Αρμενίας, όσο και τους Κούρδους του Οτσαλάν (και τον ίδιο τον Οτσαλάν), πριν στρατολογηθούν, εξαγοραστούν οι Κούρδοι από τους σιωνιστές-ναζί του κατοχικού καθεστώτος στην Παλαιστίνη, δαγκώνοντας το χέρι αυτών που τους φιλοξενούσαν, τους προστάτευσαν, τους στήριξαν  [Βλέπε, σε: "Νέα Μέση Ανατολή"... με εργαλείο τους Κούρδους!]. 
 
* Αποχαιρετώντας τον Αχμέντ Τζιμπρίλ... θα ήταν ψέμα κι υποκρισία αν υποστηρίζαμε πως ο καθένας που γράφει δεν έχει τις δικές του "συμπάθειες" σε κινήματα και πολιτικά ρεύματα...  Όταν έχεις γνωρίσει κι έχεις σφίξει το χέρι του Καπετάνιου της Παλαιστινιακής Αντίστασης, δεν μπορείς να κρύψεις πολιτικές προτιμήσεις. Ακόμη κι η φωτογραφία έχει πολιτικές συμπάθειες και δεν είναι "ουδέτερη"... γιατί όπως λέει ο φίλος Μάριος Λώλος -βρεθήκαμε μαζί ανθρώπινη ασπίδα μέσα στη βομβαρδιζόμενη Γάζα- "ο φωτογράφος επιλέγει πότε, τη στιγμή που το δάκτυλο θα πατήσει για το κλικ"...

Καλό ταξίδι Καπετάνιε της Παλαιστινιακής Αντίστασης! Οι παρακαταθήκες σου κι ο αγώνας σου... οδηγός για την απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ και της Παλαιστίνης!

Αυτή η γη δεν είναι για πούλημα.
Aυτή η γη ανήκει στο λαό μας.
Κάποιοι είναι νεκροί, κάποιοι είναι ζωντανοί,
αλλά πολλοί ακόμη δεν έχουν γεννηθεί!


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση