GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ! ΑΠΕΙΛΟΥΝ με τοπικά lockdown έξι περιοχές της χώρας...

Ο Νίκος Χαρδαλιάς στην καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ανέφερε ότι καταγράφεται αύξηση κρουσμάτων σε 64 από τις 74 περιφερεια...


Ο Νίκος Χαρδαλιάς στην καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ανέφερε ότι καταγράφεται αύξηση κρουσμάτων σε 64 από τις 74 περιφερειακές ενότητες της χώρας. Η πιο ραγδαία αύξηση ωστόσο, εντοπίζεται σε έξι περιοχές. Πρόκειται για τα νησιά της Μυκόνου, της Ίου, της Πάρου, της Σαντορίνης και στους νομούς Ηρακλείου και Ρεθύμνου της Κρήτης. Οι έξι αυτές περιοχές τίθενται σε πορτοκαλί επίπεδο αυξημένης επιτήρησης με συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης του τέστινγκ λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

Άνοδος έως και 700%
Τα νούμερα είναι αποκαλυπτικά για το πως έχει αυξηθεί η διασπορά σε μία μόλις εβδομάδα. Τα ενεργά κρούσματα στη Μύκονο αυξήθηκαν 300%, στην Ίο 500%, και στην Πάρο 700%.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς: «Στη Μύκονο ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων έχει τετραπλασιαστεί μέσα σε μία εβδομάδα από 77 στις 7 Ιουλίου σε 318 χθες.

Στο Ρέθυμνο έχει διπλασιαστεί. 782 ενεργά κρούσματα από 384 στις 7 Ιουλίου.

Στο Ηράκλειο έχει σχεδόν τριπλασιαστεί: 878 κρούσματα από 310 στις 7 Ιουλίου.

Την τελευταία εβδομάδα τα ενεργά κρούσματα έχουν υπερπενταπλασιαστεί στην Ίο, 55 από 9, έχουν υπερδιπλασιαστεί στη Σαντορίνη 56 από 24 και έχουν επταπλασιαστεί στην Πάρο, 72 από 9».

Προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση ανακοινώθηκαν νέα μέτρα σε αυτές τις έξι περιοχές, που αφορούν τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον τουρισμό, στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, στην εστίαση

Επιπλέον σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ μεταβαίνουν επιπλέον ΚΟΜΥ στις παραπάνω περιοχές για εκτεταμένο testing. 
Έτσι από το Σάββατο 17 Ιουλίου οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους κλάδους θα υποχρεούνται εκτός από self test να κάνουν και rapid test κάθε εβδομάδα και να δηλώνουν το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα.

Ένα βήμα πριν τα τοπικά lockdown
Όπως όλα δείχνουν αυτά τα νέα μέτρα επιχειρούν να περιορίσουν τη διασπορά, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να οδηγηθούμε σε νέα τοπικά lockdown.

Αυτό φαίνεται από την απάντηση του κ. Χαρδαλιά σε ερώτηση δημοσιογράφου, στην οποία ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Στις έξι περιοχές που κάναμε αναφορά, νομίζω είναι ξεκάθαρη η επιβάρυνση η επιδημιολογική και ναι, είμαστε ένα βήμα πριν πάρουμε συγκεκριμένα μέτρα. Θεωρούμε όμως ότι μπορούμε να τα αποφύγουμε αυτά τα μέτρα αν μπορέσουμε τα επόμενα 24ωρα να συντονιστούμε όλοι οι εμπλεκόμενοι και να γίνει αντιληπτό από όλους ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να στεγανοποιήσουμε όλα τα cluster και τις συρροές που υπάρχουν στις περιοχές αυτές».

Οι έξι αυτές περιοχές αποτελούν από τους σημαντικότερους τουριστικούς περιορισμούς της χώρας και τα ενδεχόμενα τοπικά lockdown θα φέρουν ισχυρό πλήγμα στην τουριστική οικονομία.

 

Η επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας επιβεβαιώνεται και από τους επικαιροποιημένους χάρτες του ECDC.

Με βάση τα στοιχεία των δύο προηγούμενων εβδομάδων Κρήτη και Αττική βρίσκονται στο «πορτοκαλί» στον συνδυαστικό χάρτη αριθμού κρουσμάτων και θετικότητας, ενώ «κίτρινες» είναι οι Πελοπόννησος, Δυτική Στερεά, Ήπειρος, Επτάνησα, Θεσσαλία, Δυτική Μακεδονία, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση