GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΝΗΣΙΑ είναι στο «κόκκινο!» ΑΠΕΙΛΟΥΝ (πάλι) με lockdown Μύκονο και Ίο...

Τα νησιά Μύκονος και Ίος, που έχουν τεθεί από την επιτροπή σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης, είναι ένα βήμα πριν από τοπικά μέτρα περιορισ...



Τα νησιά Μύκονος και Ίος, που έχουν τεθεί από την επιτροπή σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης, είναι ένα βήμα πριν από τοπικά μέτρα περιορισμού της μεταδοτικότητας, όπως συνέβη πριν 15 μέρες στη Μύκονο, δήλωσε  ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

"Ζητούμε από τις τοπικές αρχές, τους επισκέπτες και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να τηρούν με μεγάλη προσοχή τα μέτρα ατομικής προστασίας και τους κανόνες λειτουργίας ειδικά στους χώρους υψηλού συγχρωτισμού. Οι εντατικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν και με ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών" υπογράμμισε.

Ανησυχία προκαλεί και η επιδημιολογική εικόνα για Ζάκυνθο, Τήνο, Λευκάδα, Σαντορίνη, Πάρο και Ρόδου με έντονη αύξηση επιδημιολογικού φορτίου με σταθερά αυξητικές τάσεις ειδικά το τελευταίο δεκαήμερο. 

Προειδοποίηση για τοπικά μέτρα περιορισμού της μεταδοτικότητας.
"Απαιτεί προσοχή ο ιός, ακόμα βρίσκεται ανάμεσα μας πρέπει να τηρούμε τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, είναι η πρώτη γραμμή προστασίας" υπογράμμισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός:
Οι περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κοζάνης, Φλώρινας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Μεσσηνίας και Τήνου ανεβαίνουν επίπεδο, "πορτοκαλί", δηλαδή το επίπεδο 3. Οι δήμοι Σπετσών, Παξών, Χίου ανεβαίνουν επίσης στο επίπεδο 3.
Οι περιφερειακές ενότητες Καστοριάς, Άρτας, Ξάνθης ανεβαίνουν στο "κίτρινο" επίπεδο 2.
Οι Δήμοι Αγκιστριου, Λήμνου, Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, Αμοργού, Αστυπάλαιας, Καρπάθου, Μέγιστης, Πάτμου και Σύμης ανεβαίνουν στο επίπεδο 2.
Οι Δήμοι Λερού, Μήλου, Σίφνου πέφτουν στο επίπεδο 2. Οι περιφερειακές ενότητες Ιωαννίνων και Γρεβενών πέφτουν στο επίπεδο 2.
Οι Δήμοι Αλοννήσου Κιμώλου, Λειψών και Σκύρου πέφτουν στο "πράσινο", επίπεδο 1.
Ο κ. Χαρδαλιάς γνωστοποίησε επίσης ότι υπερέβησαν τα 5 εκατ. οι πολίτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Οι ενήλικοι πολίτες που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του είναι στο 64%.
"Κάποιοι δεν παίζουν μόνο με τη ζωή τους, παίζουν και με τη ζωή των υπολοίπων. Και δεν ξέρω πόσο αυτό είναι ηθικά ανεκτό" τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση