ΔΗΜΟΦΙΛΗ

PRESS-GR

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 15ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

SOS για την αποψίλωση των νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ στην Κεφαλονιά...

Share it:

Η ΠΟΕΔΗΝ φέρνει προ των ευθυνών της για την μη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην Υγεία την κυβέρνηση  λίγες ώρες μετά την ψήφιση της ρύθμισης για τον αποκλεισμό από την εργασία των ανεμβολίαστων σε Υγεία και Πρόνοια, επαναφέροντας στο προσκήνιο το θέμα της τεράστιας υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ.  

Με τραγική αφορμή την απώλεια ενός 40χρονου Γάλλου τουρίστα στην Ασσο της Κεφαλλονιάς πριν από μία εβδομάδα, η Ομοσπονδία κοινοποιεί στους Βασίλη Κικίλια και Βασίλη Κοντοζαμάνη, υπουργό και αναπληρωτή υπουργό Υγείας αντίστοιχα, έγγραφο του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου της Κεφαλλονιάς, που αναφέρεται εκτενώς στα προβλήματα που δημιουργούνται στο νησί από την έλλειψη διασωστών του ΕΚΑΒ που ήταν καθοριστική για την ζωή του άτυχου 40χρονου. Ταυτόχρονα, υπενθυμίζει ότι το ίδιο νοσοκομείο έχει ανάγκη κάλυψης θέσεων κρίσιμων ιατρικών ειδικοτήτων που αυτή την στιγμή είναι κενές.

Στο δικό του έγγραφο προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, την διοίκηση της αρμόδιας 6ης Διοίκησης Υγειονομικής Περιφερειας και άλλους, το Σωματείο εργαζόμενων του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλλονιάς σημειώνει ότι «με αφορμή την απώλεια της ζωής του 40χρονου Γάλλου τουρίστα στην Άσσο Κεφαλονιάς στις 16/7/21, επανερχόμαστε για να ζητήσουμε την ενίσχυση του ΕΚΑΒ Κεφαλονιάς με διασώστες και του Κ.Υ. Σάμης και του Νοσοκομείου-Κ.Υ. Ληξουρίου με πληρώματα ασθενοφόρων ώστε να καλύπτεται η Κεφαλονιά από άκρη σε άκρη».

«Ο Γάλλος τουρίστας πιθανόν θα μπορούσε να είχε σωθεί εάν υπήρχε πλήρωμα ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Σάμης την απογευματινή και τη νυχτερινή βάρδια ή δεύτερο πλήρωνα ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ τη νύχτα. Στο ΕΚΑΒ Κεφαλονιάς όμως λειτουργούν δύο ασθενοφόρα το πρωί, δύο το απόγευμα και ένα τη νύχτα, ενώ τις περισσότερες μέρες του μήνα απομένει μόνο ένα ασθενοφόρο το πρωί και ένα το απόγευμα επειδή το δεύτερο μεταβαίνει στα νοσοκομεία της Πάτρας για προγραμματισμένες διακομιδές, ενώ στο Κ.Υ. Σάμης λειτουργεί μόνο ένα ασθενοφόρο το πρωί λόγω έλλειψης οδηγών.

Ήδη το Σωματείο είχε αντιδράσει έντονα από το 2013 στην αποψίλωση των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας από οδηγούς ασθενοφόρων, όπου τις συνέπειές της βλέπουμε να γίνονται όλο και πιο επικίνδυνες, μέχρι να χάνονται ενδεχομένως και ανθρώπινες ζωές.

Είναι επιτακτική ανάγκη να προσληφθούν διασώστες στο ΕΚΑΒ Κεφαλονιάς ώστε να λειτουργούν τρία ασθενοφόρα το πρωί, τρία το απόγευμα και δύο τη νύχτα και πληρώματα ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Σάμης και στο Νοσοκομείο-Κ.Υ. Ληξουρίου για να λειτουργούν όλο το 24ωρο και να καλύπτεται ολόκληρο το νησί, δεδομένου και του κακού οδικού του δικτύου.

Επίσης επιτακτική είναι η ανάγκη πρόσληψης αναισθησιολόγων και παθολόγων στο Γ. Νοσοκομείο Κεφαλονιάς γιατί έχει απομείνει μόνο με ένα γιατρό στις αναφερόμενες ειδικότητες και κάλυψης όλων των κενών οργανικών θέσεων» καταλήγουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο.
Share it:

Επικαιρότητα

Κεφαλονιά

Κοινωνία

Υγεία

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση