GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

14 Αυγούστου 1974... μαύρη επέτειο της δεύτερης εισβολής... «Η Κύπρος κείται μακράν»!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Μου είπαν: Είσαι μικρός. Αν κάνεις ένα ακόμα βήμα θα σε αφανίσουν. Είπα: Αν δεν το κάνω θα είμαι ακόμα πιο...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Μου είπαν: Είσαι μικρός. Αν κάνεις ένα ακόμα βήμα θα σε αφανίσουν.
Είπα: Αν δεν το κάνω θα είμαι ακόμα πιο... μικρός (...)
(...) όσος μού έμεινε χρόνος ανήκει στον αγώνα για λευτεριά και δικαίωση.
Τότε μόνο θα αναπαυθώ ζωντανός ή νεκρός,
όταν λεύτεροι πορευτούμε στον λεύτερο Πενταδάκτυλο.
Εγώ θα ξανανέβω στον Πενταδάκτυλο.
Αν δεν προλάβω να με πάτε σεις. Μου το χρωστάτε!»
Βάσος Λυσσαρίδης


14 Αυγούστου 1974, Αττίλας ΙΙ... κι η περίφημη δήλωση του "εθνάρχη" της εθνοκτονίας, της Αμερικανοκρατίας: «Η Κύπρος κείται μακράν»!

Εδώ και 47 χρόνια η πόλη του Ευαγόρα και του Ονήσιλου προσμένει την επιστροφή των κατοίκων της. Δυστυχώς, όπως συνέβη κατά την πρώτη εισβολή, έτσι και κατά τη δεύτερη, η πατρίδα μας αφέθηκε ανοχύρωτη και ανυπεράσπιστη. Με την έναρξη μάλιστα της δεύτερης φάσης της εισβολής, στις 14 Αυγούστου, δόθηκε η διαταγή αναδίπλωσης των δυνάμεων της Εθνικής Φρουράς στο ανατολικό μέτωπο των επιχειρήσεων και η συγκέντρωση των δυνάμεων στο χωριό Αγγλισίδες. Στις 16 Αυγούστου μετά τη λήξη της προέλασης των τουρκικών δυνάμεων ο Βάσος Λυσσαρίδης ζήτησε να γίνει έκκληση από το ΡΙΚ να επιστρέψουν οι κάτοικοι και να παραμείνουν οι δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς στην πόλη της Αμμοχώστου.
Η έκκληση ποτέ δεν μεταδόθηκε.
Στις 17 Αυγούστου σύμφωνα με καταθέσεις στην Επιτροπή για τον Φάκελο της Κύπρου, Τούρκος αξιωματικός και εκπρόσωπος του ΟΗΕ αναζητούσαν αξιωματικό της Εθνικής Φρουράς για να διευθετηθεί η Γραμμή Κατάπαυσης του πυρός και δεν υπήρχε κανένας. Κάτω από αυτά τα δεδομένα ο στρατός κατοχής προχώρησε και κατέλαβε το σύνολο της πόλης της Αμμοχώστου.
Έκτοτε, το θέμα της Αμμοχώστου έχει τύχει εγκληματικά πρόχειρης διαχείρισης. Δόθηκε στην Τουρκία η ευκαιρία να αξιοποιεί το θέμα της Αμμοχώστου για να μας οδηγεί σε συνεχείς υποχωρήσεις και να κλιμακώνει την προκλητικότητά της.
Σήμερα όλο το εθνοκτόνο πολιτικό σύστημα μιλεί για "Δικοινοτική Διζωνική Ομοσπονδία" και μάλιστα τη ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ την υπερθεματίζουν ως νίκη, μιας κι είναι η "λύση" των ιμπεριαλιστών και πρωτίστως της νεοναζιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης του 4ου Ράιχ.
Που βρίσκεται το ψήφισμα 550 του ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ του ΟΗΕ του 1984, που καλεί την Τουρκία να επιτρέψει την επιστροφή των κατοίκων της κάτω από την αιγίδα του ΟΗΕ.
Αντί να διεκδικήσουμε την επιστροφή της πόλης της Αμμοχώστου, Κύπρο Κυρίαρχη Ανεξάρτητη... οι ελληνόφωνες πολιτικοί μας κραυγάζουν για Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.
Δεν ξεχνάμε πως η Κύπρος είναι κοιτίδα του Ελληνισμού!
Δεν ξεχνάμε τη γη που μας γέννησε!
Αγώνας μέχρι τέλους για την αληθινή Λευτεριά της Κύπρου μας!

Η Κύπρος είναι Ελλάδα... «Η Κύπρος ΔΕΝ κείται μακράν»!

Ούτε Διζωνική!
Ούτε Δικοινοτική!
Ούτε Ομοσπονδία!

Κάλιο, παιδί μου, να πορεύεσαι με πίκρα
την πίκρα ενός οράματος που ξέφυγε,
παρά τη γλύκα μιας ανώφελης φυγής.

Βάσος Λυσσαρίδης

Αυτή η γη δεν είναι για πούλημα: αυτή η γη ανήκει στο λαό μας.
Κάποιοι είναι νεκροί, κάποιοι είναι ζωντανοί,
αλλά, πολλοί ακόμη δεν έχουν γεννηθεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση