GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΚΛΕΙΣΑΝ (για 15 ημέρες) το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα...

Λουκέτο μπήκε στο φημισμένο μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα, επειδή ανακοινώθηκε ότι σε αυτό βρέθηκαν θετικά κρούσματα κορωνοϊού. ...


Λουκέτο μπήκε στο φημισμένο μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα, επειδή ανακοινώθηκε ότι σε αυτό βρέθηκαν θετικά κρούσματα κορωνοϊού. 

Συγκεκριμένα, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά έκλεισε για 15 ημέρες το μοναστήρι του Αγίου Νεκτάριου στην Αίγινα.

Μετά από έρευνα που έγινε από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ανακοινώθηκε ότι 16 από τις 25 μοναχές είναι θετικές στον κορωνοϊό.

Ετσι, η Μονή θα παραμείνει κλειστή  για δεκαπέντε ημέρες και θα απαγορεύεται η είσοδος σε προσκυνητές- επισκέπτες. Οι μοναχές και το βοηθητικό προσωπικό της Μονής τίθενται σε καραντίνα, ενώ επιβάλλεται η τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων.

Διευκρινιστική ανακοίνωση για τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν σε μοναχές στο μοναστήρι Αγίου Νεκταρίου - Αγίας Τριάδας, στην Αίγινα, εξέδωσε η Μονή.

Στην ανακοίνωση, η μοναχή Τιμοθέη διευκρινίζει ότι έχουν προσβληθεί 12 από τις συνολικά 13 μοναχές, και ότι έχουν τεθεί σε καραντίνα ήδη από τις 8 Αυγούστου. Διευκρινίζει επίσης ότι έχει γίνει απολύμανση σε όλο τον χώρο της Ιερέας Μονής, και ότι οι ξενώνες της μονής είναι κλειστοί από την πρώτη στιγμή της καραντίνας.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση
Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου - Αγίας Τριάδας, σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν τα κρούσματα Covid 19 στη Ιερά Μονή, μετά από την επίσκεψη του κλιμακίου του ΕΟΔΥ.

«Έπειτα από ψευδείς και ανακριβείς αναφορές οι οποίες έχουν δημοσιευθεί στο διαδίκτυο, ανακοινώνουμε τα ακόλουθα:

Στην αδελφότητα του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίου Νεκτάριου, όντως ασθενούν από τον ιό του COVID 19, δώδεκα (επί συνόλου δεκατριών) στον αριθμό μοναχές, οι οποίες βρισκόμαστε ήδη σε καραντίνα από τις 8 Αυγούστου 2021, επίσημα δηλωμένες στο σύστημα.

Είμαστε σε πλήρη απομόνωση, σε οίκημα απομακρυσμένο από τον ιερό χώρο του προσκυνήματος, τηρώντας επακριβώς τους κανόνες υγιεινής.

Έχει γίνει απολύμανση σε όλο τον χώρο της Ιερέας Μονής, και οι ξενώνες είναι ήδη κλειστοί από την πρώτη στιγμή της καραντίνας, δηλαδή από τις 8 Αυγούστου 2021.


Το προσκύνημα εξυπηρετείται από προσωπικό, του οποίου τα δείγματα είναι όλα αρνητικά, μετά από πολλαπλά, συνεχόμενα rapid test, στα οποία υποβλήθηκε από εξειδικευμένο προσωπικό του Νοσοκομείου Αιγίνης "Ο Άγιος Διονύσιος".

Ιερές Ακολουθίες, παρακλήσεις και Θείες Λειτουργίες δεν γίνονται από την ημέρα της καραντίνας έως το πέρας αυτής.

Με την βοήθεια και την προστασία του Αγίου μας Νεκτάριου, σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας! Εκφράζουμε την άπειρη ευγνωμοσύνη μας σε όλους εσάς που προσεύχεστε για την γρήγορη ανάρρωση μας.

Η Παναγία μας να σας χαριτώνει και να σας έχει υπό την προστασία της!

Με πολλή αγάπη Χριστού και σεβασμό
Τιμοθέη μοναχή και αί συν εμοί αδελφαί!»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση