GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ! 250.000 διαδηλωτές κατά του υγειονομικού πάσου στην Γαλλία...

Με συνθήματα υπέρ της ελευθερίας και κατά του άπαρτχαϊντ του υγειονομικού πάσου χιλιάδες Γάλλοι κατέβηκαν και πάλι χθες στους δρόμους, για π...

Με συνθήματα υπέρ της ελευθερίας και κατά του άπαρτχαϊντ του υγειονομικού πάσου χιλιάδες Γάλλοι κατέβηκαν και πάλι χθες στους δρόμους, για πέμπτο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο, προκειμένου να διαδηλώσουν ενάντια στα νέα μέτρα κατά της πανδημίας και ειδικότερα κατά του υγειονομικού πάσου.

Συγκεκριμένα εκτιμάται πως πάνω από 200 κινητοποιήσεις οργανώθηκαν σε όλη τη χώρα, με κυριότερες αυτές που έλαβαν χώρα στο Παρίσι, τη Μασσαλία, τη Νίκαια και το Μονπελιέ, συγκεντρώνοντας συνολικά περίπου 250.000 διαδηλωτές.

Οι διαδηλώσεις, που έχουν αρχίσει να λαμβάνουν τη μορφή λαϊκού κινήματος στα πρότυπα της εξέγερσης των «κίτρινων γιλέκων», αντί να ξεφουσκώνουν φαίνεται να ενδυναμώνονται.

Είναι χαρακτηριστικό πως κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο των διαδηλώσεων, στις 17 Ιουλίου, οι συμμετέχοντες υπολογίστηκαν στους 114.000, οι οποίοι την περασμένη εβδομάδα ανέβηκαν στους 237.000 και χθες στους 250.000.

 

Πραγματικά, το πλήθος είναι ετερόκλητο,  αλλά μαζί τους βρίσκονται και κάθε είδους αντικυβερνητικοί που έχουν λόγο να εκτονώσουν την οργή τους κατά της κυβέρνησης Μακρόν, της πανδημίας και των συνεπειών της στην οικονομία και την αγορά εργασίας.

Πάντως, η κυβέρνηση από την πλευρά της επιμένει πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω από την εφαρμογή του υγειονομικού πάσου, ενώ εν όψει της φθινοπωρινής περιόδου δεν αποκλείει και τη διεύρυνση του.Το πάσο διασφαλίζεται με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικό τεστ 72 ωρών και είναι υποχρεωτικό για την είσοδο σε πολλούς δημόσιους χώρους, στην εστίαση, τα νοσοκομεία κλπ.



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση