GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ τα 5 νέα πρόσωπα της κυβέρνησης...

Εκπλήξεις και ανατροπές είχε ο ανασχηματισμός που ανακοινώθηκε πριν από λίγο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου. Παρά το γεγονό...


Εκπλήξεις και ανατροπές είχε ο ανασχηματισμός που ανακοινώθηκε πριν από λίγο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Παρά το γεγονός πως τις τελευταίες ημέρες ακούγονταν αρκετά για τις μετακινήσεις υπουργών, τελικά φαίνεται πως υπήρξαν προσθήκες που κανείς δεν είχε φανταστεί.

Παραδείγματος χάριν η πνευμονολόγος και πρώην υποψήφια βουλευτής Επικρατείας με την Νέα Δημοκρατία, από σήμερα στις 16: 00 που θα γίνει και η ορκωμοσία θα είναι αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Έκπληξη θεωρήθηκε και η τοποθέτηση του Θ. Πλεύρη στο υπουργείο Υγείας, καθώς και η επιστροφήν του Τ. Θεοδωρικάκου στο κυβερνητικό σχήμα.

Δείτε τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης και τα βιογραφικά τους:

Ευάγγελος Αποστολάκης, νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας


Ο Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1957. Εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1976 και αποφοίτησε το 1980 με το βαθμό του Μάχιμου Σημαιοφόρου ΠΝ.

Παρακολούθησε όλα τα σταδιοδρομικά σχολεία εσωτερικού και είναι απόφοιτος της Ναυτικής Σχολής Πολέμου. Επιπρόσθετα, έχει αποφοιτήσει από το Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) καθώς και από τα σχολεία Advanced Mine Warfare School (Βέλγιο) και Amphibious Warfare School (ΗΠΑ).

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε διάφορες μονάδες του Αρχηγείου Στόλου, μεταξύ των οποίων Αντιτορπιλικά (Α/Τ), Ναρκαλιευτικά (Ν/Α) καθώς και πλοία της Διοίκησης Πλοίων Αποβάσεως (ΔΠΑ) ως Αξιωματικός Επιστασιών, Διευθυντής Διευθύνσεων και Ύπαρχος. Επιπρόσθετα, έχει υπηρετήσει στη ΔΥΚ ως Επιστολέας και Διοικητής.

Τοποθετήθηκε ως Κυβερνήτης στο Ν/Α ΑΤΑΛΑΝΤΗ από το 1990 έως 1991, στο Ν/Α ΚΙΣΣΑ από το 1992 έως το 1993, καθώς και στη Φ/Γ ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ από το 2003 έως το 2004.

Έχει υπηρετήσει επίσης στο ΣΓ/Υ.ΕΘ.Α, στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου (ΝΔΑ) ως Αρχιεπιστολέας, στο Ναύσταθμο Κρήτης (ΝΚ) ως Υποδιοικητής, στο STRIKEFORNATO ως Deputy COS, στο ΓΕΝ ως Διευθυντής Β’ Κλάδου, στο Αρχηγείο Στόλου ως Υπαρχηγός Στόλου, καθώς και στο ΓΕΕΘΑ ως Επιτελάρχης και Υπαρχηγός.

Σε εκτέλεση απόφασης του ΚΥΣΕΑ από 7 Μαρτίου 2013, παρέλαβε καθήκοντα Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Σε εκτέλεση απόφασης του ΚΥΣΕΑ από 15 Σεπτεμβρίου 2015, προήχθη στο βαθμό του Ναυάρχου και παρέλαβε τα καθήκοντα Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, η επιστροφή

Ο Παναγιώτης Θοδωρικάκος είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού τμήματος του ΕΚΠΑ. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης στην πολιτική επιστήμη και κοινωνιολογία με ειδίκευση στην εκλογική κοινωνιολογία. Επιστημονικός συνεργάτης και πρόεδρος της εταιρείας GPO ΑΕ, από το 2000 ως το 2016.

Έχει παρουσιάσει σημαντικές κοινωνικές και πολιτικές έρευνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε επιστημονικά συνέδρια, ημερίδες και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Με κοινωνική και πολιτική δράση στα νεανικά του χρόνια στο χώρο της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς και ύστερα από 30 χρόνια εργασίας, συναντήθηκε με το μεταρρυθμιστικό όραμα και τον πολιτικό λόγο του μέτρου και της λογικής του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμβουλος Στρατηγικής του Προέδρου της Ν.Δ. από τον Οκτώβριο του 2015 και Συντονιστής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του κόμματος από τον Οκτώβριο του 2016. Γεννήθηκε το 1964 στο Κερατσίνι, αποφοίτησε από το λύκειο της Iωνιδείου Προτύπου Σχολής. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Ο 52χρονος Πειραιώτης διετέλεσε γραμματέας της ΚΝΕ την φορτισμένη περίοδο 1990-1991 και αργότερα συνεργάστηκε με τον Κώστα Λαλιώτη. Ηταν στο επιτελείο του την εποχή που ο κ. Λαλιώτης ήταν στο υπουργείο Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, ενώ διετέλεσε και επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ ,την εποχή του Κώστα Λαλιώτη.

Αθανάσιος Πλεύρης, η έκπληξη και οι σπουδές του στο Ιατρικό Δίκαιο

Ο νέος υπουργός Υγείας, Αθανάσιος Πλεύρης, είναι βουλευτής Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία από το 2019 και μέχρι σήμερα αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

Μετέχει στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.

Κατά το παρελθόν μετείχε στις Ειδικές Κοινοβουλευτικές Επιτροπές προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης περί της «Ποινικής Ευθύνης των Υπουργών» κ.κ. Ν. Παππά και Δ. Παπαγγελόπουλο.

Επίσης μετείχε στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή για τη Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

Το 2018 ίδρυσε την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία «Επιτήρηση Λοιμώξεων στην Υγεία – Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία» (ΕΠΙ.ΛΟΙ.Σ.Υ).

Το 2014 είχει εκλεγεί ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων.

Το 2007-2012 εξετέλεσε Βουλευτής Α’ Αθηνών με το ΛΑ.Ο.Σ συμμετέχοντας στις επιτροπές Δικαιοσύνης, Αναθεώρησης Συντάγματος, Θεσμών και Διαφάνειας, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Αποδήμου Ελληνισμού και Εξεταστικών Επιτροπών (Βατοπέδι, ΕΛΣΤΑΤ, Άγονες Γραμμές, Υποβρύχια με σύνταξη αντίστοιχων πορισματικών θέσεων).

Το 2009 εξελέγη Ευρωβουλευτής με το ΛΑ.Ο.Σ με συμμετοχή στις επιτροπές Ασφάλειας και Αναφορών.

Το 2011 – 2014 ανέλαβε καθήκοντα Περιφερειακού Συμβούλου Αττικής και επικεφαλής του περιφερειακού συνδυασμού.

Το έτος 2002 διετέλεσε Πρόεδρος των Ελλήνων και Κυπρίων Φοιτητών του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης.

Φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει λάβει μεταπτυχιακό τίτλο Ιατρικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης. Ασκεί ενεργά τη δικηγορία με ειδίκευση στο ποινικό και ιατρικό δίκαιο. Στο ιατρικό δίκαιο έχει συγγράψει σειρά μελετών και βιβλίων, αναφορικώς με την Βιοηθική, τις κλινικές δοκιμές φαρμάκων, την ιατρική ευθύνη, την συναίνεση του ασθενούς, τις νοσοκομειακές λοιμώξεις.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Πλεύρης γνωρίζει όσο λόγοι πολιτικοί τον τομέα της υγείας. Οι κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες , οι συνολικές παρεμβάσεις του αλλά και η επαγγελματική του εμπειρία επιβεβαιώνουν τη διαπίστωση αυτή και αποτελούν εχέγγυα για την δυνατότητα του να ανταποκριθεί με επιτυχία στο νέο κύκλο προκλήσεων που ανοίγονται για τον τομέα της υγείας.

Είναι έγγαμος με την Ελένη Παπαθεολόγου Πλεύρη και έχει δύο παιδιά, τη Νίκη και τον Κωνσταντίνο.

Σίμος Κεδίκογλου στο Αγροτικής Ανάπτυξης

Ενδιαφέρον βιογραφικό έχει και ο νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιος για την αλιευτική πολιτική, Σίμος Κεδίκογλου.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 14 Νοεμβρίου του 1963. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Πετροχημικό Ινστιτούτο Γκούπκινα της Μόσχας και Διεθνείς σχέσεις, Departement Russe στο Institut des Langues et Civilisation Orientales στο Παρίσι. Μετεκπαιδεύτηκε στο International Professional Program, CNN στην Ατλάντα. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά και Ρωσικά. Είναι παντρεμένος με την Ελισάβετ Κατσαμάκη και είναι πατέρας ενός παιδιού.

Μίνα Γκάγκα, από τη πρώτη γραμμή στο Σωτηρία, στην γραμμή στο υπουργείο Υγείας

Η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, μια γυναίκας γιατρός στο νοσοκομείο «Σωτηρία» τον καιρό της πανδημίας, Μίνα Γκάγκα, είναι από τις εκπλήξεις στη νέα κυβέρνηση.

Σηματοδοτεί την αναγνώριση της προσφοράς των υγειονομικών στη μάχη κατά του κοροναϊού, αλλά δείχνει επίσης ότι στο υπουργείο Υγείας πρέπει να υπάρχει ένας μάχιμος γιατρός γιατί αυτή η μάχη συνεχίζεται.

Αν και εξωκοινοβουλευτική υπουργός, έχει σχέση με την ΝΔ καθώς στις εκλογές του 2019 ήταν στην 9η θέση του Ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση