GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ! Ο Κ. Σπηλιόπουλος "χτυπάει" τώρα τη ΝΔ (Φαρμάκη) και δίνει "πραγματικά συγχαρητήρια" στο ΚΚΕ (Πελετίδη)...

Βουλευτής Αχαΐας και πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Σπηλιόπουλος, διετέλεσε επίσης Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. απ...


Βουλευτής Αχαΐας και πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Σπηλιόπουλος, διετέλεσε επίσης Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. από τον Μάρτιο του 2013 έως τον Δεκέμβριο του 2014, οπότε και παραιτήθηκε για να είναι υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. 

Στις περιφερειακές εκλογές του 2019, αυτονομήθηκε και διεκδίκησε με δικό του ψηφοδέλτιο την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ήρθε τρίτος με ισχυρό ποσοστό και στον δεύτερο γύρο στήριξε τον υποψήφιο της ΝΔ Νεκτ. Φαρμάκη που κέρδισε τον έως τότε περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ Απ. Κατσιφάρα. Μετά τις εκλογές τοποθετήθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ αλλά μετά από 7 μήνες υποχρεώθηκε σε παραίτηση. 

Τώρα στρέφεται ανοικτά κατά του κ. Φαρμάκη όπως φαίνεται σε προχθεσινή ανακοίνωση με την οποία δίνει "πραγματικά συγχαρητήρια" στον προερχόμενο από το ΚΚΕ Δήμαρχο της Πάτρας, Κ. Πελετίδη...

Η ανακοίνωσή του:
Συνεδριάζει σήμερα 25-8-2021 το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας και μεταδίδεται ζωντανά η συνεδρίαση, παρότι γίνεται μέσω τηλεδιάσκεψης.
Έτσι τηρείται το γράμμα του νόμου που απαιτεί ανοιχτές τις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων της Τ.Α., για να μπορούν να τις παρακολουθούν οι πολίτες.

Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στο Δήμαρχο της Πάτρας, όπως και σε δεκάδες άλλους Δημάρχους και Περιφερειάρχες της χώρας, που έχουν τη δημοκρατική ευαισθησία να τηρούν το νόμο, αλλά και να δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να τους παρακολουθούν και να τους κρίνουν.
Αντίθετα, θλίψη προκαλεί το γεγονός ότι ο Περιφερειάρχης κ. Φαρμάκης με διάφορα προσχήματα αρνείται να εφαρμόσει αυτή την υποχρέωσή του απέναντι στο νόμο και απέναντι στους πολίτες. Αρνείται να εφαρμόσει την ομόφωνη απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου για την άμεση εφαρμογή της ζωντανής μετάδοσης των συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου και των επιτροπών.

Δυστυχώς συνεχώς επικαλείται πιθανά προβλήματα όσον αφορά τα προσωπικά δεδομένα. Αλήθεια, ποια δεδομένα; Των πολιτών που παρακολουθούν ζωντανά τις συνεδριάσεις, οι οποίοι δεν δίνουν κανένα προσωπικό δεδομένο;

Δύο πράγματα μπορούν να συμβαίνουν:
είτε ο κ. Φαρμάκης στερείται της δημοκρατικής ευαισθησίας, αλλά και της υποχρέωσης να σεβαστεί το νόμο και το δημοκρατικό δικαίωμα της ενημέρωσης και κρίσης των πολιτών.
είτε φοβάται κάτι και θέλει να αποφύγει την άμεση και πλατειά ενημέρωση του λαού για όσα συζητούνται και κυρίως αποφασίζονται στο περιφερειακό συμβούλιο και στην οικονομική επιτροπή.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο κ. Φαρμάκης θα καταλάβει επιτέλους τη λάθος στάση του στο θέμα αυτό, θα σεβαστεί την απαίτηση του νόμου, θα σεβαστεί την καθολική αντίδραση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και την ομόφωνη απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου και κυρίως θα σεβαστεί το δημοκρατικό δικαίωμα του λαού να παρακολουθεί τους εκπροσώπους του και να ενημερώνεται για τις αποφάσεις τους.
Κώστας Σπηλιόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση