GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΟ ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ! ΔΙΠΛΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ για τον (αρχηγό της Πυροσβεστικής) Κολοκούρη...

Christos Ktenas   Για να καταλάβουμε επίπεδο της ελληνικής πολιτικής. Ο Στέφανος Κολοκούρης ήταν επικεφαλής της ΕΜΑΚ. Οταν ξέσπασε η πυρκαγι...


Christos Ktenas 
Για να καταλάβουμε επίπεδο της ελληνικής πολιτικής. Ο Στέφανος Κολοκούρης ήταν επικεφαλής της ΕΜΑΚ. Οταν ξέσπασε η πυρκαγια στο Μάτι, η συγκεκριμένη μονάδα καταγγέλεται από τους κατοίκους ότι δεν έδρασε, ή ότι έδρασε καθυστερημένα και ο ίδιος φέρει σοβαρές ευθύνες. Η δικαστική διερεύνηση συνεχίζεται.
Τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τότε; Τον πρόαγει το 2019 σε αντιστράτηγο και υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος. Καμμία σκέψη για αποπομπή του.
Τι κάνει η ΝΔ όταν ανεβαίνει στην κυβέρνηση; Μήπως τον αποστρατεύει; Οχι, τον κάνει Αρχηγό της Πυροσβεστικής.
Ερωτάται στην συνέντευξη Τύπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης γιατί αναβάθμισε η κυβέρνηση του τον συγκεκριμένο και δεν απαντά καθόλου.
Μετά τι γίνεται; Επιστρατεύονται τα φιλικά ΜΜΕ προς την κυβέρνηση και από "διαρροές του Μαξίμου" κυκλοφορούν στη δημοσιότητα τα ΦΕΚ ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ αναβάθμισε τον Κολοκουρη". Σωστό, αλλά και η ΝΔ τον αναβάθμισε εκ νέου! Τα φιλοκυβερνητικά μέσα ξεχνούν να το πουν φυσικά....
Συμπέρασμα: Ο συγκεκριμένος αξιωματικός μετά την εκατόμβη στο Μάτι, συνεχώς ανεβαίνει στην ιεραρχία τόσο από ΣΥΡΙΖΑ όσο και από ΝΔ. Και συνεχίζει να διαχειρίζεται τις μεγάλες πυρκαγιες στην Ελλάδα. Δύο συμβαίνουν. Είτε είναι τόσο ικανός, παρά τα καταστροφικά αποτελέσματα του 2018 και του 2021 (σε βαθμό που μάλλον κανείς πολίτης δεν μπορεί να αντιληφθεί), είτε και τα δύο κόμματα εξουσίας μας εμπαίζουν. Διαλέγουμε.
Στο ερώτημα αν θα έπρεπε να αποστρατευτεί, προσωπικά απαντώ: Ναι. Οχι γιατί γνωρίζω αν ευθύνεται για το Μάτι. Δεν το ξέρω και δεν έχω κανένα σχετικό στοιχείο. Αλλά όταν έχεις πυρκαγιά με 102 νεκρούς (πρωτοφανές στη χώρα) και είσαι εμπλεκόμενος στη διαχείριση της, είναι φανερό πως ακόμη και να έκανες το καλύτερο δυνατό, το δικό σου "καλύτερο δυνατό" δεν επαρκεί. Οπότε φεύγεις, με αποστρατεία και έρχεται ο επόμενος. Ουδεις αναντικατάστατος. Πόσο μάλλον όταν 3 χρόνια αργότερα ακολουθεί πυρκαγιά με σχεδόν 900.000 στρέμματα καμένα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση