GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΑΧΗ με τις φλόγες στο νότιο τμήμα του μετώπου στα Βίλια...

Απομακρύνεται συνεχώς ο κίνδυνος για τους οικισμούς που κινδύνευαν μέχρι το μεσημέρι από τη μεγάλη πυρκαγιά στα Βίλια, η οποία σύμφωνα με τη...


Απομακρύνεται συνεχώς ο κίνδυνος για τους οικισμούς που κινδύνευαν μέχρι το μεσημέρι από τη μεγάλη πυρκαγιά στα Βίλια, η οποία σύμφωνα με την Πυροσβεστική παρουσιάζει καλύτερη εικόνα.  

Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν οι επικεφαλής που επιχειρούν στην περιοχή, η εικόνα της πυρκαγιάς σε όλη την έκταση που κάλυψαν οι φλόγες από την περασμένη Δευτέρα, ήταν κατά τα ¾ πολύ βελτιωμένη σε σχέση με χθες και δεν απειλούνταν οικισμοί.

Για οριοθετημένη στο μεγαλύτερο μέρος της πυρκαγιά, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμη υπό πλήρη έλεγχο, έκανε λόγο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην έκτακτη ενημέρωση από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Μάχη στο νότιο μέτωπο
Στο μέτωπο της πυρκαγιάς στα Βίλια, όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής επικεντρώνονταν έως αργά το βράδυ της Πέμπτης στο νότιο κομμάτι της, το οποίο πέρασε από το όρος Πατέρας και κατευθυνόταν προς το Καντήλι Μεγάρων και το Πεδίο Βολής.

Εκεί έχουν επικεντρωθεί όλες οι δυνάμεις – επίγειες και εναέριες -για να αποτρέψουν την επέκταση στον κάμπο των Μεγάρων.

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις είχαν παραταχθεί μπροστά στην πυρκαγιά σε σημεία που υπήρχε πρόσβαση για τα οχήματα και τα πεζοπόρα τμήματα.

Οι επικεφαλής των δυνάμεων αισιοδοξούσαν ότι θα ελέγξουν την πυρκαγιά, καθώς οι βόρειοι- βορειοανατολικοί άνεμοι 2-3 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή, την κατευθύνουν σε βραχώδη και χωρίς βλάστηση έκταση, όπου είναι ευκολότερο να αντιμετωπιστεί.

Σε όλη την υπόλοιπη περιοχή που αναπτύχθηκε η πυρκαγιά, υπάρχουν ενεργές καύσεις, σε κομμάτια που υπάρχει μόνο δάσος, μακριά από κατοικημένη περιοχή, και αντιμετωπίζονται από επίγειες και εναέριες δυνάμεις πριν πάρουν μεγάλες διαστάσεις.

Τα εναέρια μέσα που διατέθηκαν και επιχείρησαν από το πρωί στην πυρκαγιά περιοδικά ήταν 22 ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένων 3 ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού, 2 από τη Ρωσία και ενός από τα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και 11 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200. Αυτήν την ώρα επιχειρούν και θα επιχειρούν μέχρι να πέσει η νύχτα, 13 ελικόπτερα και 6 αεροσκάφη.

Από επίγειες δυνάμεις επιχειρούν 461 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων εννέα (9) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 166 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, αλλά και από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Στην περιοχή έχει ενεργοποιηθεί και ομάδα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών του Πυροσβεστικού Σώματος, δηλαδή τα drones, που δίνουν εικόνα της πυρκαγιάς από ψηλά, ενώ για τη συνδρομή στο συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Συνδρομή παρέχουν, ο Ελληνικός Στρατός με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση