GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΚΟΙΝΗ ΜΑΧΗ δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και ευθύνες...

Δραματικούς τόνους χρησιμοποίησε στο τηλεοπτικό διάγγελμά του με το οποίο απευθύνθηκε στους πολίτες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλι...


Δραματικούς τόνους χρησιμοποίησε στο τηλεοπτικό διάγγελμά του με το οποίο απευθύνθηκε στους πολίτες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα με τη φράση “τα δύσκολα είναι μπροστά μας” επεδίωξε να δώσει το μέγεθος των δυσκολιών και της τραγικής κατάστασης την οποία αντιμετωπίζει η χώρα. 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε τέτοιες στιγμές προτεραιότητα έχει να κερδηθεί η μάχη με τον πύρινο εφιάλτη εν προκειμένω. Προτεραιότητα έχουν οι ανθρώπινες ζωές και βεβαίως ο περιορισμός των απωλειών σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα μέτωπα. Η μάχη είναι κοινή υπό την έννοια ότι αυτή είναι η πατρίδα, ο τόπος, που ζούμε και θα συνεχίζουμε να ζούμε όλοι μας. Εμείς και τα παιδιά μας.

Η συστράτευση και η κοινή προσπάθεια, ανάλογα με τις δυνατότητες και το ρόλο καθενός, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ευθύνες. Ενδεχομένως οι ευθύνες αυτές να αποδειχθούν μάλιστα κολοσσιαίες, εγκληματικές. Είναι ευθύνες που αφορούν τις ανεπάρκειες και τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν στην παρούσα φάση διαχείρισης της κατάστασης, με βάση άλλωστε τις πολλαπλές καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από αρμόδιους παράγοντες αλλά και από τους απλούς κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών. Είναι όμως και ευθύνες που έχουν να κάνουν με τις διαχρονικές παραλείψεις και ολιγωρίες που συντέλεσαν σε αυτό το καταστροφικό αποτέλεσμα που βιώνουμε.

Ασφαλώς η αναζήτηση των ευθυνών αυτών πηγαίνει σε βάθος χρόνου και ακουμπά λιγότερο ή περισσότερο όλους όσοι άσκησαν εξουσία σε αυτόν τον τόπο. Δεν απαλλάσσεται όμως κατ' ουδένα τρόπο και η σημερινή κυβέρνηση διότι έχει ήδη συμπληρώσει δύο χρόνια στην εξουσία, χρόνο ικανό και αρκετό για να αφήσει το αποτύπωμα της και να κριθεί γι αυτό.

Οι αλλεπάλληλες κρίσεις ειδικά την τελευταία δεκαετία έχουν εξουθενώσει την ελληνική κοινωνία. Τώρα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες μιας ακόμη καταστροφής. Δυστυχώς έως τώρα οι υπεύθυνοι για τα ποικίλα δεινά του τόπου καταφέρνουν -παρά την αναμπουμπούλα που αρχικώς ξεσηκώνεται- να μένουν ατιμώρητοι. Να μην υπόκεινται σε ουσιαστική λογοδοσία καταφέροντας ενίοτε μάλιστα και να “ξεπλυθούν”.

Πρέπει σε αυτό να μπει επιτέλους ένα τέλος. Μπορεί τώρα να είναι η ώρα της μάχης, αλλά κατά κανένα τρόπο δεν επιτρέπεται μόλις σβήσουν τα φώτα και οι φωτιές να (τους) αφήσουμε πάλι στο απυρόβλητο...


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση