GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τον εμπρηστή τον αναγνώρισες;

Βασίλης Μαυρέλος "Χρειαζόμαστε περισσότερα αιολικά και φωτοβολταϊκά και επιθετική διείσδυση των...

Βασίλης Μαυρέλος

"Χρειαζόμαστε περισσότερα αιολικά και φωτοβολταϊκά και επιθετική διείσδυση των... ΑΠΕ..", 12/8/2021 από την συνέντευξη του πρωθυπουργού.
Τον εμπρηστή τον αναγνώρισες;
Το τρίτο ενικό της παθητικής, θα γίνει πρώτο πληθυντικό της ενεργητικής. Το βλέπω ολοκάθαρα
.

* Αυτό που είπε ο Μητσοτάκης, ότι οι οικολόγοι καίνε τα δάση, για να μην γίνουν ανεμογεννήτριες και η επιβεβαίωση ότι ήταν σωστή η απόφαση με πρόεδρο την Σακελλαροπούλου το 2012, για το να επιτρέπονται ανεμογεννήτριες στις αναδασωτέες εκτάσεις, αποδεικνύει αντίστροφα την σχέση εμπρησμών και στρατηγικής ανάπτυξης ανεμογεννητριών. Όπως θα λέγανε οι παλιότεροι, τί χρείαν έχομεν μαρτύρων; Τα λένε οι ίδιοι.
Και ταύτιση οικολόγων και αντιεμβολιαστών στην ίδια τοποθέτηση. Τί άλλο θα δούμε;
** Να εξηγήσω λίγο το παράδοξο επιχείρημα του πρωθυπουργού, στην συνέντευξή του, όπως το κατάλαβα, για τις αναδασωτέες. Το άρθρο 117 Συντάγματος κανονικά δίνει μεγαλύτερη ή αυξημένη προστασία στις αναδασωτέες από τα αρχικά δάση και δασικές εκτάσεις του άρθρου 24 Συντάγματος, που υπό όρους και χάριν του δημοσίου συμφέροντος επιτρέπει παρεμβάσεις στα δάση. Αυτή η αυξημένη προστασία είναι λογική για να μην υπάρχει ισχυρό κίνητρο εμπρησμού από πρόθεση. Έτσι ,ως την απόφαση του ΣτΕ το 2012, με πρόεδρο την κ. Σακελλαροπούλου, στις αναδασωτέες απαγορευόταν όχι μόνο η δόμηση αλλά και η εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Η απόφαση του 2012 θεώρησε ότι ουσιαστικά η προστασία είναι η ίδια πριν και μετά την φωτιά και πάντως ότι μπορούν να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες στις αναδασωτέες..Χωρίς να ξέρω ποιος ευθύνεται για τις φωτιές, απλώς διαπιστώνω ότι όταν το δάσος έχει καεί πια, είναι πιο εύκολο οι επιχειρηματίες φίλοι της κυβέρνησης να κάμψουν την αντίσταση των ενεργών κατοίκων και να εγκαταστήσουν τις ανεμογεννήτριες. Αντίθετα ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη του είπε το εξής θεότρελο, αν όχι προβοκατόρικο : Ότι αν δεν υπήρχε η "σωτήρια" απόφαση του ΣτΕ το 2012, οι ακραίοι οικολόγοι θα έκαιγαν το δάσος για να μην μπορούν μετά να μπουν ανεμογεννήτριες χάριν της αυξημένης προστασίας των αναδασωτέων. Βρίσκω ότι αυτό είναι βιασμός της κοινής λογικής. Και συκοφαντία βέβαια.

"Aς ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου…Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα τη μάνα που σας γέννησε."
Ζοζέ Σαραμάγκου - Νόμπελ Λογοτεχνίας 1998

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση