GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι εξουσίες σήμερα χαϊδεύονται σαν ερωτιάρες γάτες πάνω στις στέγες μας...

Του Βασίλη Μαυρέλου « Αναγκαίες οι πρωτοβουλίες, κινήσεις και κινήματα πολιτών »...

Του Βασίλη Μαυρέλου
«Αναγκαίες οι πρωτοβουλίες, κινήσεις και κινήματα πολιτών»...

Αν θα κοιτάξεις για πολλή ώρα την άβυσσο,
στο τέλος και η άβυσσος θα κοιτάξει εσένα.

Φ. Νίτσε


– Ένας πρωθυπουργός, τρομάρα μας, εκτός τόπου και χρόνου...

– Μια πρόεδρος -έψαξαν πολύ για να την βρούν;- υποτίθεται, Δημοκρατίας, γλάστρα, πρίμο σεκόντο του τρομάρα μας...

– Μια βο(υ)λή, που, τους κάνει πλάτες...

 – Μια ”αντιπολίτευση” κότα, για τα μπάζα.. Μα τότε ο κυρίαρχος λαός τί κάνει; Για την ώρα παραμένει φοβισμένος, υπάκουος, σκυφτός.
Όταν όμως σκάσουν τα βαριά σε οικονομία (δημόσιο χρέος 400 δις, 233% επί του ΑΕΠ, 1η θέση στην ΕΕ και 2η στον κόσμο), εξωτερική πολιτική (ελληνοτουρκικά, θαλάσσιες ζώνες, ΑΟΖ ) υγεία, περιβάλλον, κ.α., εδώ σε θέλω “άρχοντα και Καραγκιόζη”.. ”Στο νεκρό δάσος των λέξεων προχωράω. Ανάβω τα χλωμά φανάρια στους δρόμους προσπαθώ ν’ αναστήσω...
Οι εξουσίες σήμερα χαϊδεύονται σαν ερωτιάρες γάτες πάνω στις στέγες μας... Και τώρα τι πρέπει να γίνει σ’ αυτό το νεκροταφείο των ονομάτων σ’ αυτό το νεκροταφείο των λέξεων;... πως θα ξαναβαφτίσουμε τις πυρκαγιές «Ελευθερία», «ισότητα», «εξουσία»; ” Μιχάλης Κατσαρός – Στο νεκρό δάσος
- Είναι θέμα χρόνου, ότι με πολιτικο-κοινωνικούς όρους η κατάσταση θα προσομοιάσει με το 2011. Όμως με μια σημαντική διαφορά : Όλες οι κομματικές ηγεσίες -μαζί με τμήμα κόσμου που τις ακολουθεί ακόμα και δεν έχει ξεκόψει- είναι άλλες καθαρά στοιχισμένες και άλλες περίπου ή στην πράξη προσαρμοσμένες με το κυρίαρχο συστημικό και συνολικό πολιτικό αφήγημα..
- Είναι πλέον πιθανό, να επαναληφθεί ένα νέο 2012 για όλους τους υπάρχοντες παραδοσιακούς κομματικούς σχηματισμούς. Με άλλους τρόπους, μέσα, πολιτικά υποκείμενα και πρωταγωνιστές.
Τα “κενά” στην πολιτική, αργά ή γρήγορα, καλύπτοντα πάντα. ”Δεν έχουμε Δημοκρατία. Μας κυβερνάνε κατσαπλιάδες και κομματόσκυλα.” Τζίμης Πανούσης Μητσοτάκη και Τσίπρα, καλοταϊσμένο καθεστωτικό πολιτικό και βολεμένο συστημικό επιστημονικό προσωπικό, λοιπό ετερόκλητο συνονθύλευμα -δεξιό ή αριστερό-, αυτόκλητοι σωτήρες κατόπιν καταστροφής, SILENCE! Έτσι κι αλλιώς με την ηχώ σας τα λέτε. Στάχτη τα κάνατε. Ο όλεθρος και η κόλαση είστε. Ελευθερία, δημοκρατία, αξιοβίωτη ζωή για όλους!
* ”Αν θα ήταν δυνατό, θα έπρεπε να συσταθεί μια Τέταρτη Ελληνική Δημοκρατία, γιατί η Τρίτη έχει πεθάνει και στο όνομα της κυβερνούν ψευδεπίγραφα συμμορίες και πολιτικές μαφίες. Ακόμη και αν η κοινωνία δεν μπορεί ακόμη, πράγμα ζητούμενο, αυτό πρέπει να είναι το αίτημα. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.
Χρειάζονται ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ, ΚΙΝΗΣΕΙΣ & ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ. Σε όλα τα επίπεδα. Για την ζωή μας, ακόμη και την γυμνή ζωή μας, και σε ένα παραπάνω επίπεδο, για μια ζωή με κοινωνική και πολιτική αξιοπρέπεια. Αλλιώς, η χώρα θα καταργηθεί οριστικά.”

"tvpatrida"

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση