GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Μιρέλα Μανιάνι και το κόκκινο μπικίνι της προκαλούν ...καύσωνα

Η Μιρέλα Μανιάνι μας έχει κάνει πολλές φορές υπερήφανους – και παράλληλα υπήρξε μια από τις ομορφότερες αθλήτριες του στίβου. Χρόνια μετά τ...



Η Μιρέλα Μανιάνι μας έχει κάνει πολλές φορές υπερήφανους – και παράλληλα υπήρξε μια από τις ομορφότερες αθλήτριες του στίβου.


Χρόνια μετά την έξοδό της από τα στάδια, παραμένει εξαιρετικά εντυπωσιακή.

Η αργυρή ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ στο ακόντιο διαθέτει ένα αψεγάδιαστο κορμί με συνέπεια όταν ανεβάζει φωτογραφίες της στα social media, τα likes και τα σχόλια των θαυμαστών της, να πέφτουν «βροχή».

Αυτό συνέβη και σήμερα, όπου η Μιρέλα Μανιάνι επέλεξε να ανεβάσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook τρεις φωτογραφίες, στις οποίες ποζάρει με κόκκινο μπικίνι στην παραλία της Αναβύσσου και προκαλεί… καύσωνα.

Λίγα λόγια για τη Μιρέλα Μανιάνι
Γεννήθηκε στο Δυρράχιο της Αλβανίας στις 21 Δεκεμβρίου 1976. Απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα όταν παντρεύτηκε τον επίσης ελληνοποιημένο αρσιβαρίστα Γιώργο Τζελίλη. Είναι μία από τις πιο σπουδαίες ακοντίστριες όλων των εποχών.

Με το νέο τύπο ακοντίου, που χρησιμοποιείται από το 1999, έχει πετύχει επίδοση 67,51 μέτρα που αποτελεί την πέμπτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στον κόσμο, την τρίτη στην Ευρώπη και την καλύτερη στην Ελλάδα. Ανήκει στον Ολυμπιακό ΣΦΠ και γυμνάζεται με τον Αντώνη Παπαδημητρίου.

Η πρώτη της συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση έγινε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 1997 στην Αθήνα, όπου κατέλαβε την 11η θέση. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου 1998 στη Βουδαπέστη, μολονότι προκρίθηκε στον τελικό ως 2η με επίδοση 65,14 μέτρα στον τελικό περιορίστηκε στην 9η θέση με βολή στα 58,65 μέτρα.

Η πρώτη πολύ μεγάλη επιτυχία ήρθε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 1999 στη Σεβίλλη, όπου με βολή στα 67,09 μέτρα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Επόμενο ραντεβού ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Σίδνεϊ, όπου παρουσιάζοντας για άλλη μια φορά εξαιρετικό πρόσωπο, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο με βολή στα 67,51 μέτρα, που σημείωσε μάλιστα δύο φορές στο συγκεκριμένο αγώνα, σημειώνοντας πανελλήνιο ρεκόρ.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 2001 στο Έντμοντον κατέλαβε τη δεύτερη θέση για δεύτερη συνεχή χρονιά με καλύτερη προσπάθεια στα 65,78 μέτρα. Το 2002, έμελλε να βρεθεί ξανά στην κορυφή μετά από δίχρονη απουσία και το κατάφερε πολύ άνετα καθώς οι αντίπαλές της στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου 2002 στο Μόναχο δεν μπορούσαν να πλησιάσουν τη βολή της στα 67,47 μέτρα.

Την επόμενη χρονιά, η Μιρέλα διατήρησε την πρωτοκαθεδρία στον κόσμο και με βολή στα 66,52 μέτρα. κατέκτησε για δεύτερη φορά τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας. Το 2004, δεν ήταν η πιο εύκολη για αυτήν χρονιά, καθώς είχε αρκετούς τραυματισμούς. Στον προκριματικό του ακοντισμού για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας κατέβηκε με ρεκόρ χρονιάς 59,92 μέτρα, και έριξε πάνω από το όριο των 61 μέτρων στην τρίτη της προσπάθεια με βολή στα 61,04 μέτρα.

Στον τελικό, κάνοντας μία συγκινητική προσπάθεια κατόρθωσε στην τελευταία της προσπάθεια να ρίξει το ακόντιό της στα 64,29 μέτρα και να κατακτήσει την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Το 2005 ταλαιπωρήθηκε από προβλήματα τραυματισμών που την έφεραν για πρώτη φορά εκτός τελικού σε μεγάλη διοργάνωση από το 1997, ενώ το 2006 μία εγχείρηση στο χέρι την άφησε εκτός προπονήσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση