GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ! «Αυθαιρεσίες από διοικητές Νοσοκομείων για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό...»

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. απέστειλε σχετική καταγγελία προς το Υπουργείο Υγείας σχετικά με τις αυθαιρεσίες Διοικητών Νοσοκομείων και την κατά τ...



Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. απέστειλε σχετική καταγγελία προς το Υπουργείο Υγείας σχετικά με τις αυθαιρεσίες Διοικητών Νοσοκομείων και την κατά το δοκούν ερμηνεία του νόμου για τον Υποχρεωτικό Εμβολιασμό.

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. στο πλαίσιο της εφαρμογής του Ν.4820/2021, με τις ρυθμίσεις του οποίου προβλέπεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και των Νοσηλευτών και η μη συμμόρφωση σε αυτόν, επιφέρει αναστολή της άσκησης των καθηκόντων και πλήρη αποστέρηση των αποδοχών, δέχεται καθημερινά τις έντονες διαμαρτυρίες από τα μέλη της, οι οποίες αφορούν την κατά το δοκούν ερμηνεία της προαναφερομένης νομοθετικής ρύθμισης από τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων πανελλαδικά.

Με δεδομένη την εμπλοκή των Προϊσταμένων των Οργανικών Μονάδων, οι οποίοι είναι τα πρόσωπα αναφοράς για τα οριζόμενα του άρθρου 205, του Νόμου 4820/2021: «Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό απέναντι στον κορωνοϊό COVID-19 ή έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου, υποχρεούνται, όπως επιδεικνύουν στον προϊστάμενο της οργανικής μονάδας όπου υπηρετούν ή στον εργοδότη τους, αντίστοιχα, Ψηφιακό Πιστοποιητικό…», ο ίδιος νομοθέτης εμπλέκει στην διαδικασία αυτή τους οικείους Προϊσταμένους, ενώ παράλληλα είναι αυτονόητο το γεγονός κατά το οποίο, ο Προϊστάμενος αφενός συλλέγει τα στοιχεία τα οποία του περιέρχονται κι αφετέρου, σε περίπτωση μη χορήγησης στον Προϊστάμενο των σχετικών στοιχείων, αυτός δεν μπορεί να πράξει κάτι.

Η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση έχει διαταράξει το ήδη επιβαρυμένο εργασιακό περιβάλλον των Νοσηλευτών, καθώς η έκδοση κανονιστικής πράξεως δεν είναι υποχρεωτική για τη διοίκηση. Κατά συνέπεια, μπορεί να μην εκδοθεί η σχετικώς κοινή υπουργική απόφαση. Ωστόσο, θα πρέπει να υπάρξει άμεσα μέριμνα σχετικά με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, καθώς υπονομεύεται η εργασιακή ειρήνη μεταξύ των Νοσηλευτών, οι οποίοι σε περίπτωση εφαρμογής της προαναφερόμενης νομοθεσίας, αφενός θα τεθούν σε διαθεσιμότητα όσοι δεν έχουν «αναγκαστικά» εμβολιαστεί, κι αφετέρου όσοι είναι εμβολιασμένοι θα αναγκαστούν να αναπληρώσουν τα κενά των συναδέλφων τους, έχοντας ήδη ένα πολύ επιβαρυμένο εργασιακό περιβάλλον.

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. παρακολουθεί στενά όλες τις εξελίξεις και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να επιφέρει διχόνοια μεταξύ των Νοσηλευτών. Απαιτούμε από το Υπουργείο Υγείας και όλες τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων να σταματήσουν το κυνήγι μαγισσών και τις ωφελιμιστικές μεθόδους αυτοπροβολής απέναντι στους Νοσηλευτές.

Παραμένουμε στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας για απευθείας διάλογο, στο πλαίσιο του υγιούς συνδικαλισμού.
ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ!!!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Γεώργιος Αβραμίδης Τζαννής Πολυκανδριώτης


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση