GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ για τη Βόρεια Εύβοια! ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ οικισμοί, απειλούνται σπίτια...

Σε πύρινη κόλαση συνεχίζει να βρίσκεται η Εύβοια με νέα χωριά να εκκενώνονται, αφού οι φλόγες πλησιάζουν απειλητικά τις αυλές των σπιτιών.  ...


Σε πύρινη κόλαση συνεχίζει να βρίσκεται η Εύβοια με νέα χωριά να εκκενώνονται, αφού οι φλόγες πλησιάζουν απειλητικά τις αυλές των σπιτιών. 

Η κατάσταση είναι οριακή με σκάφη να βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να παραλάβουν κατοίκους που παλεύουν ως την ύστατη στιγμή για να σώσουν τον τόπο τους και τις περιουσίες τους.

Την οργή των κατοίκων και των τοπικών αρχών που εδώ και μέρες απευθύνουν δραματικές εκκλήσεις για αύξηση των μέσων για την αντιμετώπιση της φωτιάς ενισχύει η βαθιά οδύνη για την καταστροφή του τόπου του που κινδυνεύει από καταπράσινος παράδεισος να μετατραπεί σε κρανίου τόπος.

 

Ποια χωριά κινδυνεύουν
Η φωτιά πλησιάζει τα πρώτα σπίτια στις Γούβες. Ένα πύρινο μέτωπο κατεβαίνει από Αγδίνες προς Γούβες και το άλλο προς τις περιοχές Γερακιού – Γαλατσώνα οι οποίες έχουν εκκενωθεί.

Μεγάλες δυσκολίες αντιμετωπίζουν να φτάσουν τα πυροσβεστικά στην περιοχή Γαλατσώνα-Γερακιού-Γούβες-Αρτεμίσιο λίγο πριν οι φλόγες μπουν στο Πευκί, στο οποίο βρίσκονται σκάφη έτοιμα να παραλάβουν κατοίκους που θέλουν να αποχωρήσουν.

Στην παραλία του Αγίου Νικολάου οι φλόγες πλησιάζουν στη θάλασσα.
Στις Αγδίνες τα μέτωπα είναι σε απόσταση αναπνοής από τα πρώτα σπίτια.
Τέσσερα χιλιόμετρα πριν από την Ιστιαία χωματουργικά μηχανήματα ανοίγουν αντιπυρική ζώνη για να σώσουν την πόλη.

 

Παράλληλα, το μέτωπο της πυρκαγιάς στα Βασιλικά και το Ψαροπούλι συνεχίζει το καταστροφικό του έργο. Ειδικότερα, στο Ψαροπούλι τα σκάφη παραλαμβάνουν κατοίκους, ενώ στα Βασιλικά οι φλόγες απειλούν τα σπίτια.

Η φωτιά έχει περάσει το χωριό Τσαπουρνιά, ενώ οι κάτοικοι στα Ελληνικά με τη βοήθεια και των ανέμων συγκρατούν την ορμή της σε απόσταση αναπνοής.

Στο Βουτά, στην άλλη πλευρά του βόρειου τμήματος, η φωτιά έφτασε στη Μονοκαριά κατακαίγοντας ό,τι έβρισκε μπροστά της, ενώ σύμφωνα με τους κατοίκους αποτελεί θέμα χρόνου να κινηθεί προς Παναγιά.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με μήνυμα της μέσω 112, από το απόγευμα είχε ζητήσει την εκκένωση των συγκεκριμένων χωριών.

Ταυτόχρονα, ζητήθηκε η εκκένωση στους Καματριάδες και τους Γαλατσάδες της Εύβοιας με κατεύθυνση την Ιστιαία.

Άνιση μάχη – Οι φλόγες καταπίνουν το νησί
Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε απ’ άκρη σ’ άκρη του νομού και κινείται τόσο προς το Βορρά όσο και προς το Νότο και πλέον βασικός στόχος είναι να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η εξάπλωσή της προς το Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων. Αλλά και να μην κινδυνεύσει η Ιστιαία και το υπόλοιπο του βόρειου τμήματος στο Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση