GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Οι συνεργάτες των κατοχικών δυνάμεων, έμειναν, στα κρύα του λουτρού, από τους προστάτες τους και τώρα τρέχουν να σωθούν, στ΄αεροπλάνα...»

Της Ιωάννας Υψηλάντη Όταν τα Σοβιετικά στρατεύματα αποχωρούσαν, (1989) από το Αφγανιστάν, μετά, από 10ετή πόλεμο με τους Ταλιμπάν, η Δυτική ...

Της Ιωάννας Υψηλάντη

Όταν τα Σοβιετικά στρατεύματα αποχωρούσαν, (1989) από το Αφγανιστάν, μετά, από 10ετή πόλεμο με τους Ταλιμπάν, η Δυτική προπαγάνδα βοούσε ότι... "όλα πήγαν στράφι". Οτι "τίποτε δεν άλλαξε". Οτι "όλα κατέρρευσαν και οι ίδιοι οι Αφγανοί το αναγνωρίζουν".
Κι όμως!
Όταν αποχώρησαν οι Σοβιετικοί με απόφαση της φιλο-αμερικανικής ηγεσίας Γιέλτσιν-Γκορμπατσόφ, άφησαν πίσω τους, ένα δυνατό κράτος, έναν απελευθερωμένο, από την σαρία, λαό, που επί 3 χρόνια, μετά την αποχώρηση, έδινε μόνο του τις μάχες, εναντίον των πληρωμένων, από τις ΗΠΑ, την Σαουδική Αραβία, το Πακιστάν κ.α., γενειοφόρων και σε πλήρη απομόνωση, από την διεθνή κοινότητα! Ο Αφγανικός στρατός κέρδιζε πολλαπλές μάχες, μέχρι την προδοσία των Διοικητών, συμπεριλαμβανομένου του διαβόητου Ντουστούμ, που υπηρέτησε τους Αμερικανούς και τώρα, έτρεξε να κρυφτεί στο Ουζμπεκιστάν.
Αντίθετα, βλέπουμε σήμερα, μετά από 20 χρόνια κατοχής του Αφγανιστάν από τις δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, το φιλοαμερικανικό καθεστώς στο Αφγανιστάν να καταρρέει ακόμη γρηγορότερα, από όσο μπορούν να αποσυρθούν τα αμερικανικά στρατεύματα. Και τα "δώρα", που αφήνουν πίσω τους οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια χώρα γεμάτη ισλαμοφασιστες και την μεγαλύτερη βιομηχανία ηρωίνης. Όταν η ΕΣΣΔ έφυγε, άφησε πίσω της κράτος,  σχολεία, νοσοκομεία, εργοστάσια, δρόμους, γέφυρες, σήραγγες και μια κοσμική κοινωνία.
Στις 15 Αυγούστου, το Αφγανιστάν, παραδόθηκε στους Ταλιμπάν.
Οι ΗΠΑ δεν πρόφτασαν να γιορτάσουν την 20η επέτειο κατοχής, για λίγους μήνες. Υποψιάστηκαν την επέλαση των γενειοφόρων και έσπευσαν ν΄αλλάξουν την ημερομηνία αποχώρησης, από τις 11 Σεπτεμβρίου, στις 31 Αυγούστου. Ούτε μέχρι τότε πρόλαβαν! Οι "φίλοι" τους τους ξεφτίλισαν, παγκοσμίως. Με ελικόπτερα, όπως, στο Νότιο Βιετνάμ, έφυγαν, όπως-όπως!
Ο Πρόεδρος-αχυράνθρωπος Γκάνι και μέλη της κυβέρνησης του την έκαναν, στο Τατζικιστάν. Ο γιος του έφυγε με το "επιχειρηματικό" του τζετ. Ο υπουργός Άμυνας αποκάλεσε "σκυλί" τον Πρόεδρο και "συμμορία" την κυβέρνηση του, αν και ανήκε σ΄αυτήν την συμμορία.
Οι συνεργάτες των κατοχικών δυνάμεων, έμειναν, στα κρύα του λουτρού, από τους προστάτες τους και τώρα τρέχουν να σωθούν, στ΄αεροπλάνα.
Την προδοσία πολλοί αγάπησαν. Τον προδότη, κανείς!


Τους ξεπούλησε όλους!
Σκηνές βγαλμένες απ΄τον Αδη, στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.
Τρία άτομα, που πιάστηκαν, από τις ρόδες του αεροπλάνου έπεσαν στο κενό, όταν απογειώθηκε.

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση