GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΕΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ! «ΟΥΤΕ για καφέ και ψώνια χωρίς εμβόλιο...»

Για τους ανεμβολίαστους πολίτες και το ενδεχόμενο διενέργειας εργαστηριακών τεστ για κορονοϊό, δύο φορές την εβδομάδα, μίλησε ο καθηγητής κα...


Για τους ανεμβολίαστους πολίτες και το ενδεχόμενο διενέργειας εργαστηριακών τεστ για κορονοϊό, δύο φορές την εβδομάδα, μίλησε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Χαράλαμπος Γώγος. 

Ο καθηγητής, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι, αυτή η εξέλιξη, θα ήταν εξαιρετικά πολύπλοκη. «Αν δεν εμβολιαστούμε δεν μπορούμε να αποκλειστούμε από το να πάμε να ψωνίσουμε στο σούπερ μάρκετ ή δεξιά και αριστερά. Θα πρέπει λοιπόν να μπούμε σε μια διαδικασία ελέγχου για λόγους υγειονομικής ασφάλειας. Αν αυτό θα γίνει πριν μπούμε ή αν θα γίνει -φυσικά δύσκολο, δύο φορές την εβδομάδα να κάνει κάποιος τεστ για να μπορεί να έχει μια σχετική ασφάλεια ότι δεν μεταδίδει και ότι δεν είναι θετικός, θα μπούμε και σε αυτό, αλλά είναι εξαιρετικά πολύπλοκο, το καταλαβαίνετε και καλό είναι να το αποφύγουμε» είπε στο πλαίσιο των απειλητικών πιέσεων για τους εμβολιασμούς...

Ο κ. Γώγος πρόσθεσε ότι είναι πολύ δύσκολο να πρέπει κανείς να κάνει rapid test για να πάει να ψωνίσει. «Έτσι πρέπει να κάνει, γιατί μέσα στο μαγαζί δεν μπορεί να μπει κανείς και να είναι θετικός με τη Δέλτα και να μεταδίδει δεξιά και αριστερά ακόμη και στους εμβολιασμένους», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ως το φθινόπωρο, όταν και θα ξεκινήσουν να λειτουργούν ξανά μεγάλες δραστηριότητες, θα πρέπει το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών να έχει φτάσει στο 60%- 70% αφού, θα είναι πολύπλοκο και προβληματικό για τους υπόλοιπους, «να τρέχουν να κάνουν τεστ πριν μπουν σε κλειστά καταστήματα». Όπως είπε, η μόνη λύση είναι οι εμβολιασμοί. «Είναι πολύ απλό να εμβολιαστούμε και να τελειώνουμε», υπογράμμισε.

Επίσης  κυβερνητικές πηγές διαρρέουν ότι  το επικρατέστερο πλάνο που ζυμώνεται στο Μέγαρο Μαξίμου είναι η επιβολή rapid τεστ για τους ανεμβολίαστους προκειμένου αφενός να έχουν πρόσβαση σε εσωτερικούς χώρους και συγκεκριμένα σε καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας και αφετέρου να μπορούν να πηγαίνουν στην εργασία τους.

Κι ενώ το πρώτο σκέλος ήδη εφαρμόζεται, καθώς για να εισέλθει ένας ανεμβολίαστος σε εσωτερικό χώρο θα πρέπει να έχει περάσει από εργαστηριακό έλεγχο κατά του covid εντός των 48 ωρών, φαίνεται πως αυτό θα επεκταθεί και στους εργασιακούς χώρους, με την κυβέρνηση να βάζει «στοπ» σε όσους μη εμβολιασμένους θέλουν να εργάζονται δίπλα σε όσους έχουν… τσιμπηθεί ήδη. 

Κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν πως το σύνολο των αποφάσεων θα ληφθεί εντός του Αυγούστου κι ότι θα προηγηθεί η μελέτη των προτάσεων που θα καταθέσει η Επιτροπή των ειδικών.

Η κεντρική ιδέα πάντως είναι πως είτε εμβολιάζεσαι, είτε έχεις πρόσβαση στον χώρο εργασίας σου μόνο αφ΄ότου έχεις προσκομίσει χαρτί που να πιστοποιεί πως το rapid test σου είναι αρνητικό και το οποίο έκανες με δικά σου έξοδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο θα επεκταθεί και στον δημόσιο τομέα, με αποτέλεσμα να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες και για τους δημόσιους υπαλλήλους.


1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση