GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΕΤΩΠΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ! Αντιπυρικές ζώνες για να σωθούν τα Βίλια...

Σε μήκος πολλών χιλιομέτρων εκτείνεται το πύρινο μέτωπο στα Βίλια, όπου επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις. Τα εναέρια μέσα σταμάτησαν τις...


Σε μήκος πολλών χιλιομέτρων εκτείνεται το πύρινο μέτωπο στα Βίλια, όπου επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις. Τα εναέρια μέσα σταμάτησαν τις ρίψεις με το τελευταίο φως, ωστόσο πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής συνεχίζουν να δίνουν μάχη για να περιοριστούν οι φλόγες και να μην απειληθεί ο οικισμός. Ομάδα ατόμων κόβει με αλυσοπρίονα θάμνους, δέντρα και κλαδιά, δημιουργώντας αντιπυρικές ζώνες.


Πυκνοί καπνοί καλύπτουν την περιοχή, ωστόσο θετικό είναι το γεγονός ότι στο σημείο δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι. Σε εξέλιξη χωρίς ενιαίο μέτωπο, αλλά με πολλές ενεργές εστίες και αναζωπυρώσεις, είναι η πυρκαγιά, ενώ δεκάδες στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, κάτοικοι και εθελοντές, με μπουλντόζες, αλυσοπρίονα και άλλα εργαλεία δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες για να ανασχεθούν οι φλόγες λίγο έξω από τον οικισμό.







Νωρίτερα έκαναν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα στις εστίες, οι οποίες καίνε πυκνό παρθένο πευκοδάσος, σε μια περίμετρο πολλών χιλιομέτρων, ωστόσο δεν απείλησαν κατοικημένες περιοχές και η κατάσταση είναι καλύτερη από χτες και τις πρωινές ώρες, αλλά χαρακτηρίζεται ακόμα δύσκολη και επικίνδυνη.
Σημειώνεται ότι συνολικά επιχείρησαν περιοδικά 14 ελικόπτερα και 10 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και τα δύο ρωσικά «Ιλιούσιν» και το Beriev-200, αλλά οι εστίες είναι δύσκολο να ελεγχθούν, καθώς το δάσος είναι πυκνό και απρόσιτο, χωρίς δρόμους για να μπορέσουν να πλησιάσουν τις εστίες οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν σε όλη την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση