GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ! ΑΛΒΑΝΙΑ και Σκόπια δηλώνουν «είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε Αφγανούς πρόσφυγες»...

Η Αλβανία δήλωσε  ότι είναι έτοιμη να υποδεχθεί εκατοντάδες Αφγανούς πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων γυναίκες σε ανώτερες διοικητικές θέσεις, δ...


Η Αλβανία δήλωσε  ότι είναι έτοιμη να υποδεχθεί εκατοντάδες Αφγανούς πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων γυναίκες σε ανώτερες διοικητικές θέσεις, δημόσιους υπαλλήλους και άλλους ανθρώπους που απειλούνται από τους Ταλιμπάν. 

"Η Αλβανία, μέλος του ΝΑΤΟ, είναι έτοιμη να αναλάβει το δικό της μερίδιο του φορτίου", δήλωσε ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα με ανάρτησή του  στη σελίδα του στο Facebook.

Ο Έντο Ράμα είπε πως "η Ουάσινγκτον έχει ήδη ζητήσει από την Αλβανία να εξετάσει την πιθανότητα να χρησιμεύσει ως χώρα διέλευσης για έναν ορισμένο αριθμό Αφγανών πολιτικών μεταναστών ο τελικός προορισμός των οποίων θα είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες".

Όμως, πριν ακόμη από το αίτημα των αμερικανικών αρχών, ο Ράμα δήλωσε πως η Αλβανία είχε λάβει εκκλήσεις εκ μέρους άλλων διεθνών οργανισμών για "την προσωρινή στέγαση στην Αλβανία εκατοντάδων ανθρώπων από τους κύκλους των διανοουμένων και Αφγανών μαχητικών γυναικών που περιλαμβάνονται στους καταλόγους εκτέλεσης των Ταλιμπάν".

"Δεν θα πούμε 'όχι' και όχι μόνο γιατί οι μεγάλοι σύμμαχοί μας μάς το ζητάνε αλλά επειδή είμαστε η Αλβανία", υπογράμμισε ο Ράμα.

Ο επικεφαλής της δεξιάς αντιπολίτευσης, Λουζλίμ Μπάσα, δήλωσε επίσης  πως είναι "ευνοϊκός" στο αίτημα των ΗΠΑ για τη φιλοξενία Αφγανών προσφύγων.

Την ίδια ώρα  ο  πρωθυπουργός των Σκοπίων , Ζόραν Ζάεφ απαντώντας στο τηλεοπτικό κανάλι 5 στην ερώτηση αν και πώς θα αντιδράσει η κυβέρνησή του μετά τις νέες εξελίξεις στο Αφγανιστάν, απάντησε ότι η χώρα της Ασίας αντιμετωπίζει μια πιθανή ανθρωπιστική καταστροφή και η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας ενημέρωσε τους «στρατηγικούς εταίρους της», τις Ηνωμένες Πολιτείες, ότι βρίσκεται στη διάθεσή τους για βοήθεια σύμφωνα με τα σχέδια εγκατάστασης του άμαχου πληθυσμού και τις ανάγκες του.

«Είμαστε έτοιμοι»
«Προκειμένου να σωθούν οι ζωές του τοπικού πληθυσμού, ενημερώσαμε ότι είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε και να υποδεχτούμε τον άμαχο πληθυσμό του Αφγανιστάν που εργάστηκε για την ειρήνη στη χώρα αυτήν τα τελευταία 20 χρόνια, υποστήριξε τοπικά τις συμμαχικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένου του στρατού μας, και να πάρουμε και να δεχτούμε ακτιβιστές από δημοκρατικές ανθρωπιστικές οργανώσεις και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Αφγανιστάν» τόνισε ο Ζόραν Ζάεφ.

«Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε διαμονή σε ξενοδοχεία και θέρετρα για τα οποία η λειτουργία και το κόστος, μέχρι την παροχή μόνιμου προορισμού, θα καλυφθούν πλήρως από τις Ηνωμένες Πολιτείες», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.

Επισήμανε επίσης ότι «Είμαστε μια χώρα αλληλεγγύης, ο λαός και η κοινωνία μας πρόσφεραν πάντα υποστήριξη και βοήθεια όπως λάβαμε και εμείς βοήθεια σε περιπτώσεις μεγάλων καταστροφών».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση