GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΑΛΟΣ με απόφαση του Δασαρχείου Πεντέλης! ΚΑΛΕΙ σε κυνήγι αγριογούρουνου μέσα στα καμένα...

Εκτελεστικό απόσπασμα» για … αγριογούρουνα στην Εκάλη στήνει το Δασαρχείο Πεντέλης με στόχο, όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση του δασάρχη...


Εκτελεστικό απόσπασμα» για … αγριογούρουνα στην Εκάλη στήνει το Δασαρχείο Πεντέλης με στόχο, όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση του δασάρχη να μειωθεί ο πληθυσμός των ζώων στο δάσος στα ανάντη της Εκάλης και δεξιά του Διονύσου, παρά το γεγονός ότι το κυνήγι απαγορεύεται μετά τις πυρκαγιές και ενώ ακόμη άνθρωποι περιπολούν στο δάσος για την πρόληψη νέων πύρινων εστιών.

Πολύ περισσότερο, η απόφαση η οποία έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών από τους κατοίκους της περιοχής που θέτουν ζήτημα ασφάλειας, έρχεται σε μια χρονική στιγμή που μεγάλος αριθμός ζώων, ακόμη και σκύλοι και γάτες, μετά τις φωτιές έχει βρει καταφύγιο στο δάσος, ενώ ο δήμος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την Πολιτική Προστασία.

Σύμφωνα με την απίστευτη απόφαση του δασάρχη, στη δεδομένη μάλιστα, χρονική συγκυρία, την Τρίτη, από τις 5 τα ξημερώματα έως τις 12 το μεσημέρι, δασοφύλακες, μαζί με κυνηγούς από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αμαρουσίου θα στήσουν παγάνες και θα κυνηγήσουν με τις καραμπίνες και τα σκυλιά τους τα αγριογούρουνα.

Οι κάτοικοι της περιοχής, μάλιστα, επισημαίνουν ότι όταν προ πενταετίας εμφανίσθηκαν κάποια λίγα αγριογούρουνα- υβρίδια, κατά κύριο λόγο- το Δασαρχείο Πεντέλης αρνήθηκε να προχωρήσει στην παγίδευση και μεταφορά των ζώων σε ασφαλέστερο περιβάλλον, μακριά από τον αστικό ιστό. Το αποτέλεσμα είναι τα ζώα να πολλαπλασιάζονται και να φτάνουν να αναζητούν την τροφή τους στα σκουπίδια των σπιτιών, ενώ ουδέποτε έχουν εκδηλώσει επιθετικότητα ή έχουν προκαλέσει σοβαρά τροχαία.

Σημειώνουν μάλιστα, οι κάτοικοι, ότι τα αγριογούρουνα είναι σχεδόν εξημερωμένα, περπατούν στα πεζοδρόμια αδιαφορώντας για τα αυτοκίνητα, τους πεζούς ή και τους σκύλους που κινούνται κοντά τους. Το προγραμματισμένο κυνήγι του Δασαρχείου, όμως, δημιουργεί τον σοβαρό κίνδυνο όσα αγριογούρουνα επιδιώσουν να αντιλαμβάνονται τους ανθρώπους και τους σκύλους ως απειλή, πράγμα άκρως επικίνδυνο. Χαρακτηριστικό δε, της προχειρότητας με την οποία ελήφθη η απόφαση είναι το γεγονός ότι το δασαρχείο δεν φαίνεται να έχει καν εκτίμηση για τον πληθυσμό των ζώων στην περιοχή.

Το προγραμματισμένο για την Τρίτη κυνήγι όμως, που αποφασίσθηκε παρά την απαγόρευση, προβλέπει την παρουσία ενός περιπολικού για να εμποδίζονται πεζοί να μπαίνουν στο δάσος: Πλην όμως, στο δάσος μπορεί να μπει κανείς από αναρίθμητα σημεία και να βρεθεί ξαφνικά σε… ζώνη πυρός. Πολύ περισσότερο, δε, τα δάση της περιοχής φυλάσσονται από περιπόλους της πυροσβεστικής, του στρατού και της αστυνομίας, ενώ η προστασία αυτή καθαυτή του δάσους τίθεται εν κινδύνω.

Οι κάτοικοι ζητούν την άμεση ανάκληση της απόφασης τονίζοντας ότι μόνο αρνητικές συνέπειες μπορεί να έχει.



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση