GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ! Ποτάμια λάσπης σαρώνουν την Τουρκία...

Δεκάδες νεκροί, εκατοντάδες αγνοούμενοι και ανυπολόγιστες καταστροφές είναι ο απολογισμός από τις πλημμύρες που έχουν πλήξει τις περιοχές πο...


Δεκάδες νεκροί, εκατοντάδες αγνοούμενοι και ανυπολόγιστες καταστροφές είναι ο απολογισμός από τις πλημμύρες που έχουν πλήξει τις περιοχές που βρίσκονται στα δυτικά παράλια της Μαύρης Θάλασσας. 

Επισήμως, 31 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής, ενώ ο αριθμός των αγνοουμένων φτάνει στους 329. Οι περιοχές της Σινώπης, της Κασταμονής και του Μπαρτίν έχουν χτυπηθεί ανελέητα. Ποτάμια νερού και λάσπης έχουν ξεχυθεί στους δρόμους πόλεων και χωριών και «πνίγουν» ό,τι συναντήσουν στο διάβα τους.

Οι περισσότεροι θάνατοι και οι μεγαλύτερες καταστροφές έχουν προκληθεί στις πόλεις Bozkurt και Ayancik. Πολλοί κάτοικοι τους αιφνιδιάστηκαν τόσο από τη σφοδρότητα των χειμάρρων και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. Ένας πολίτης παρασύρθηκε από τα νερά την ώρα που ψώνιζε από φούρνο, ενώ ένας άλλος πέθανε την ώρα που καθόταν στο καφενείο. Οι πυροσβέστες που φτάνουν σε αυτές τις πόλεις συνοδεύονται από πολυμελείς ομάδες δυτών, οι οποίοι βουτούν στο νερό και αναζητούν τους πολίτες που αγνοούνται, ενώ ανασύρουν και τις σορούς των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ο δήμαρχος της Σινώπης Baris Ayhan δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι «δεν μπορούμε να εντοπίσουμε 20 άτομα. Έχουμε ήδη τρεις νεκρούς. Όλες οι υποδομές έχουν καταστραφεί, στο Ayancik δεν έχει νερό και ρεύμα, ενώ δεν γνωρίζουμε τις απώλειες ανθρώπων στα χωριά επειδή δεν υπάρχει τρόπος επικοινωνίας».

Για ό,τι αφορά το Bozkurt, πολλοί ισχυρίζονται ότι έσπασαν οι πύλες υδροηλεκτρικού φράγματος που βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα μακριά και δημιούργησε ποτάμια πλάτους δεκάδων μέτρων. Η άναρχη δόμηση της πόλης, όπου έχουν χτιστεί πολλά σπίτια και μια οκταόροφη πολυκατοικία σε ρέματα, έκανε την κατάσταση ακόμα χειρότερη. Συν τοις άλλοις οι κάτοικοι υποψιάζονται ότι η κυβέρνηση δεν ανακοινώνει τον πραγματικό αριθμό των νεκρών. Engin Altay «Η κυβέρνηση δε δίνει πραγματικά νούμερα. Στην Διεύθυνση Διαχείρισης Κρίσης υπάρχουν 329 αγνοούμενοι, όλοι αυτοί χάθηκαν στην πλημμύρα. Σε ένα εργοστάσιο που βρίσκεται στην πόλη Inebolu μαζεύουν σορούς και τους βάζουν σε ψυγεία. Φοβάμαι ότι οι νεκροί είναι πολλοί περισσότεροι» δηλώνει ο Engin Altay.

Οι κάτοικοι παρακολουθούν με τρόμο από τα μπαλκόνια τους ορμητικούς χείμαρρους που σχηματίζονται κάτω από τα σπίτια τους. Ένας πολίτης που επιχειρεί να φτάσει μέχρι το αυτοκίνητο του δεν τα καταφέρνει και παρασύρεται. Την ώρα που το κεφάλι του χάνεται κάτω από το νερό, μια γυναίκα, που βλέπει το δράμα να εκτυλίσσεται μπροστά της, βάζει τις φωνές.












Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση