GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΘΕΛΟΥΜΕ να μείνουμε στον τόπο μας!» ΜΑΖΙΚΟ το συλλαλητήριο από τους πυρόπληκτους στην Εύβοια...

«Θέλουμε να μείνουμε στον τόπο μας» ήταν το σύνθημα το οποίο κυριάρχησε στο συλλαλητήριο που οργανώθηκε, το απόγευμα του Σαββάτου, στον κόμβ...

«Θέλουμε να μείνουμε στον τόπο μας» ήταν το σύνθημα το οποίο κυριάρχησε στο συλλαλητήριο που οργανώθηκε, το απόγευμα του Σαββάτου, στον κόμβο της Στροφυλιάς, στη βόρεια Εύβοια. 

Πρόκειται για «μία εκδήλωση αγώνα και αλληλεγγύης» όπως την ονόμασαν οι οργανωτές οι οποίοι είναι από το σωματείο των ρητινοκαλλιεργητών, των δασεργατών, τον αγροτικό σύλλογο του Μαντουδίου αλλά και επιτροπές αγώνα από τα πυρόπληκτα χωριά της περιοχής.

Πυρόπληκτοι που δοκιμάστηκαν ιδιαίτερα το προηγούμενο διάστημα έφτασαν εκεί να διαδηλώσουν τα αιτήματα τους, ενώ λίγα 24ωρα πριν εξελίχθηκαν γενικές συνελεύσεις τόσο στους δασεργάτες όσο και στους ρητινοκαλλιεργητές αλλά και τους μελισσοκόμους της περιοχής για να προσδιορίσουν με σαφήνεια το πλαίσιο των αιτημάτων τους.

 

Στο σύνολό τους οι συμμετέχοντες -είτε με τις ομιλίες και τους χαιρετισμούς τους αλλά και με τα πανό και τα συνθήματά τους- αποτύπωσαν την αγωνία τους για την επόμενη μέρα.

Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν εκτός όλων των άλλων άμεσα αντιπλημμυρικά μέτρα με παράλληλη απασχόληση των ρετσινοκαλλιεργητών και, όπως λένε, «έχουν και τα αναγκαία εργαλεία αλλά και τη γνώση του δάσους».

 

Η ανακοίνωσή τους πριν τη συγκέντρωση
«Οι φονικές πυρκαγιές που έπληξαν όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα το νησί μας, την Εύβοια, δεν κατέστρεψαν απλά έναν παραδεισένιο τόπο. Κατέστρεψαν τις ζωές μας, το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.

» Το δάσος που τόσο ελαφρά τη καρδία η πολιτεία και οι θεσμοί της αποφάσισαν ότι πρέπει να μείνει στο έλεος της πυρκαγιάς, ήταν για εμάς πιο σημαντικό από τα σπίτια μας. Ήταν ο χώρος που περνούσαμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας. Ήταν το φαγητό που έμπαινε στο τραπέζι μας, ήταν οι σπουδές και το μέλλον των παιδιών μας.

» Στα αποκαΐδια πλέον η απελπισία έγινε θυμός! Η θλίψη έγινε αγανάκτηση. Οι υποσχέσεις που λάβαμε από τον Υπουργό περιβάλλοντος δεν αρκούν . Δεν είμαστε ζητιάνοι.

» Δεν θέλουμε ελεημοσύνη. Θέλουμε τις ζωές μας πίσω και το δάσος μας να ξαναφτιαχτεί. Γι αυτό καλούμε όλο τον Ευβοϊκό λαό, πυρόπληκτους και μη, στο μεγάλο συλλαλητήριο που θα γίνει στον κόμβο της Στροφυλιάς, στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου 21/8, για να παλέψουμε όλοι μαζί και να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε για το μέλλον και το μέλλον των παιδιών μας. Τις ζωές μας πίσω να τις πάρουμε δεν έχουμε ελπίδα πλέον.

Σωματείο ρητινοκαλλιεργητών Δασεργατών Εύβοιας
Αγροτικοί σύλλογοι Λίμνης Μαντουδίου Αγίας Άννας
Επιτροπές πυρόπληκτων κατοίκων και επαγγελματιών»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση