GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΕ ΤΟ ...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ: «Δεν βλέπουμε την Τουρκία ως εχθρό, αλλά ως σύμμαχο!»

Οι Ταλιμπάν, οι οποίοι κατέλαβαν πολλές επαρχίες σε σύντομο χρονικό διάστημα με την αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν, κατέλαβαν επίσης τη...



Οι Ταλιμπάν, οι οποίοι κατέλαβαν πολλές επαρχίες σε σύντομο χρονικό διάστημα με την αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν, κατέλαβαν επίσης την πρωτεύουσα Καμπούλ, σημειώνει ο Independent Türkçe.


Ενώ η παρουσία Τούρκων στρατιωτών στο αεροδρόμιο της Καμπούλ έχει προκαλέσει αντιπαραθέσεις εδώ και μέρες, ωστόσο τράβηξε την προσοχή η δήλωση των Ταλιμπάν ότι «Δεν βλέπουμε την Τουρκία ως εχθρό, αλλά ως σύμμαχο», τονίζεται στο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με αυτό, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ (Zabihullah Mücahid) ανέφερε ότι οι ισλαμιστές αντάρτες βρίσκονται στις πύλες της Καμπούλ και ότι «μπορούν να πάρουν την Καμπούλ όποτε θέλουν» (οι δηλώσεις του έγιναν πριν την κατάληψη της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν).

Ο Μουτζαχίντ σημείωσε ότι δεν ήθελαν να πάρουν την Καμπούλ με τη βία, ώστε να μην βλάψουν τους άμαχους.

Δηλώνοντας ότι «οι Ταλιμπάν δεν σχεδιάζουν να εκδικηθούν κανέναν», υποστήριξε ότι συγχώρησαν όλους τους στρατιώτες και τους πολίτες που εργάζονταν στη διοίκηση της Καμπούλ.

«Αποδεκτή από όλους»
«Θα δημιουργήσουμε μια ισλαμική κυβέρνηση που θα εξυπηρετεί όλους τους Αφγανούς και θα είναι αποδεκτή από όλους», σημείωσε.

Ο μουλά Μοχάμεντ Γιακούπ, γιος του πρώην ηγέτη Μουχάμεντ Ομάρ, και ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα των Ταλιμπάν, επισήμανε από την πλευρά του ότι «Ολος ο κόσμος πρέπει να αποδεχτεί τη νίκη του Ισλαμικού Εμιράτου του Αφγανιστάν. Είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε στενές σχέσεις με χώρες που μας αναγνωρίζουν». Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι «Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία χώρα να υπάρχει στο έδαφος του Αφγανιστάν».

Για την Τουρκία
Κάνοντας σημαντικές, όπως χαρακτηρίζονται στο δημοσίευμα, δηλώσεις για την Τουρκία, ο Γιακούπ είπε: «Η Τουρκία είναι μια χώρα με την οποία θέλουμε να δημιουργήσουμε στενές σχέσεις».

«Ζητάμε από τον Ερντογάν να είναι σεβαστός απέναντί μας. Η Τουρκία είναι μια χώρα που φιλοξενεί πολλούς Αφγανούς και θέλουμε να δημιουργήσουμε στενές σχέσεις με αυτούς. Δεν βλέπουμε την Τουρκία ως εχθρό αλλά ως σύμμαχο» τόνισε.
Πηγή: indyturk.com, echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση