GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΟΙΟΙ βρέθηκαν εκτός κυβέρνησης...

Την «έξοδο» από το κυβερνητικό σχήμα μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού σήμερα το πρωί από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερν...



Την «έξοδο» από το κυβερνητικό σχήμα μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού σήμερα το πρωί από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου είδαν ηχηρά ονόματα της κυβέρνησης.


Εκτός κυβέρνησης έμειναν οι Μιχάλης Χρυσοχοϊδης (υπ. Προστασίας του Πολίτη) και Χάρης Θεοχάρης (υπ. Τουρισμού). Έτσι τη θέση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος ενώ τη θέση του Υπουργού Τουρισμού αναλαμβάνει ο Βασίλης Κικίλιας.

Επίσης, η θέση του υφυπουργού Οικονομικών, αρμοδίου για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, καταργείται, με τον Γιώργο Ζαββό να μένει επίσης εκτός κυβέρνησης.

Υφυπουργός για τον απόδημο Ελληνισμό αναλαμβάνει ο Ανδρέας Κατσανιώτης στη θέση του Κώστα Βλάση. Υφυπουργός Άμυνας αναλαμβάνει ο Νίκος Χαρδαλιάς στη θέση του Αλκιβιάδη Στεφανή.

Από το κυβερνητικό σχήμα αποχωρεί και ο Βασίλης Κοντοζαμάνης αφού τη θέση του στο υπουργείο Υγείας αναλαμβάνει η Ασημίνα Γκάγκα. Επιπλέον τη θέση του Γιάννη Κεφαλογιάννη στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναλαμβάνει ο Μιχάλης Παπαδόπουλος (Υφυπουργός για θέματα μεταφορών).

Από την κυβέρνηση αποχωρεί και η Φωτεινή Αραμπατζή αφού τη θέση της στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναλαμβάνει ο Σίμος Κεδίκογλου( υφυπουργός για την αλιευτική πολιτική).
Οι αλλάγες

Με απόφαση του Πρωθυπουργού συντελούνται οι ακόλουθες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα:

1. Συνιστάται Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας με τις αρμοδιότητες του έως σήμερα Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, περιλαμβανομένης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Τη θέση του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας αναλαμβάνει ο Ευάγγελος Αποστολάκης.
2. Τη θέση του Υπουργού Προστασίας του πολίτη αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.
3. Τη θέση του Υπουργού Υγείας αναλαμβάνει ο Αθανάσιος Πλεύρης.
4. Τη θέση της αναπληρωτού Υπουργού Υγείας αναλαμβάνει η Ασημίνα Γκάγκα.
5. Τη θέση του Υπουργού Τουρισμού αναλαμβάνει ο Βασίλειος Κικίλιας.
6. Τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τον απόδημο ελληνισμό αναλαμβάνει ο Ανδρέας Κατσανιώτης.
7. Τη θέση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο Νικόλαος Χαρδαλιάς.
8. Τη θέση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αρμόδιου για την αλιευτική πολιτική αναλαμβάνει ο Σίμος Κεδίκογλου.
9. Τη θέση του Υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών αρμόδιου για θέματα μεταφορών αναλαμβάνει ο Μιχάλης Παπαδόπουλος.
10. Συνιστάται θέση Υφυπουργού στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών με αρμοδιότητα τις υποδομές. Τη θέση αναλαμβάνει ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας Γεώργιος Καραγιάννης.
11. Η θέση του Υφυπουργού Οικονομικών αρμόδιου για το χρηματοπιστωτικό σύστημα καταργείται.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση