GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ! Σιίτες Μουσουλμάνοι αυτομαστιγώθηκαν στο κέντρο του Πειραιά. Αίμα και ουρλιαχτά...

To έθιμο της Ασούρα γιόρτασαν δεκάδες σιίτες μουσουλμάνοι από διάφορες χώρες που συγκεντρώθηκαν στον Πειραιά.   Πρόκειται για το έθιμο της α...


To έθιμο της Ασούρα γιόρτασαν δεκάδες σιίτες μουσουλμάνοι από διάφορες χώρες που συγκεντρώθηκαν στον Πειραιά.  

Πρόκειται για το έθιμο της αναπαράστασης του μαρτυρίου του ιμάμη Χουσεΐν το οποίο γιορτάζεται με… αυτοτραυματισμό. Οι πιστοί χρησιμοποιήσαν μαστίγια με λάμες, όπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσίευσε το protothema.gr.

Η Ασούρα, είναι η σημαντικότερη γιορτή των σιιτών μουσουλμάνων προς τιμή της επετείου του θανάτου του ιμάμη Χουσεΐν, τη 10η μέρα του μήνα Μουχαράμ, του πρώτου μήνα του ισλαμικού ημερολογίου. Οι πιστοί άνδρες σιίτες μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο ως ένδειξη πίστης και θρήνου αυτομαστιγώνονται. Οι πιστοί για εννιά βράδια συγκεντρώνονται σε χώρους λατρείας και προσεύχονται, ενώ τη δέκατη μέρα, βγαίνουν στο δρόμο και επιδίδονται στο σκληρό έθιμο χτυπώντας τις πλάτες τους με τα μαστίγια που έχουν λάμες. Οι γυναίκες δεν συμμετέχουν στην τελετή.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα σκληρό έθιμο το οποίο προκαλεί σοκ σε όποιον βρεθεί μπροστά σε αυτές τις σκηνές, που εκτυλίσσονται σε δημόσιους χώρους, όπως έγινε για παράδειγμα χθες στον Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση