GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΕΝΟΨΕΙ! Κυλιόμενες διακοπές ρεύματος στην Αττική...

Σε προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης στην Αττική είναι πολύ πιθανόν να προχωρήσουν οι Διαχειριστές (ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ) καθώς η φωτιά ...

Σε προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης στην Αττική είναι πολύ πιθανόν να προχωρήσουν οι Διαχειριστές (ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ) καθώς η φωτιά στη βόρεια περιοχή του Κρυονερίου απειλεί να προκαλέσει εκτεταμένο μπλακ άουτ στη Βορειοανατολική Αττική αλλά και στα νησιά των Κυκλάδων που είναι διασυνδεδεμένα με το ηπειρωτικό σύστημα της χώρας. 

Όπως αναφέρει ο ΑΔΜΗΕ (ο αρμόδιος Διαχειριστής για την υψηλή και την υπερυψηλή τάση) στην ανακοίνωση του «η πυρκαγιά έχει θέσει εκτός λειτουργίας δύο κρίσιμα κυκλώματα που τροφοδοτούν το ΚΥΤ Αγίου Στέφανου, μια από τις σημαντικότερες υποδομές Υπερυψηλής Τάσης στην Αττική». Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για τη γραμμή μεταφοράς Λάρυμνας 400 kV και εκείνη των Οινοφύτων 150 kV που ηλεκτροδοτούν την Βορειοανατολική Αττική και τα νησιά Σύρο, Πάρο, Μύκονο, Νάξο, Τήνο και Άνδρο. «Η σοβαρότητα της επίπτωσης στο Σύστημα εξαρτάται άμεσα από την κατεύθυνση που θα λάβει η πυρκαγιά το αμέσως επόμενο διάστημα», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ΑΔΜΗΕ.

«Ο ΑΔΜΗΕ έχει εκπονήσει σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ προληπτικό σχέδιο άμυνας του Συστήματος Μεταφοράς το οποίο περιλαμβάνει στοχευμένες κυλιόμενες περικοπές καταναλωτών για τις οποίες θα εκδοθεί έγκαιρη ανακοίνωση από τον ΔΕΔΔΗΕ», υπογραμμίζει ο ΑΔΜΗΕ υπογραμμίζοντας ουσιαστικά την ανάγκη των εκ περιτροπής διακοπών ρεύματος προκειμένου να αποφευχθεί γενικευμένο μπλακ άουτ.

«Τα έκτακτα μέτρα θα ληφθούν προληπτικά και μόνο στην περίπτωση που κριθεί απολύτως απαραίτητο για την προστασία της λειτουργίας και των υποδομών του Συστήματος και την όσο το δυνατόν ομαλότερη ηλεκτροδότηση των καταναλωτών», σημειώνει ο ΑΔΜΗΕ.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, στην περίπτωση που τεθεί σε εφαρμογή τέτοιο σχέδιο ο ΔΕΔΔΗΕ με ανακοινώσεις του θα ειδοποιεί για τις περιοχές και τις αντίστοιχες ώρες διακοπής ρεύματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση