GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΝ ΜΕΣΩ ΦΗΜΩΝ για «κατάσταση πολιορκίας!» ΧΑΜΟΣ από ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ για «επιστράτευση»...

Αναστάτωση έχει προκληθεί στους κόλπους των υγειονομικών και όχι μόνο από έγγραφα του υπουργείου Υγείας και της ΥΠΕ στην Λάρισα για εξαίρεση...


Αναστάτωση έχει προκληθεί στους κόλπους των υγειονομικών και όχι μόνο από έγγραφα του υπουργείου Υγείας και της ΥΠΕ στην Λάρισα για εξαίρεση υγειονομικών από τυχόν επιστράτευση σε περίπτωση κρίσης ή πολέμου, μέσα στον Αύγουστο! 

Η αναστάτωση γίνεται μεγαλύτερη καθώς ταυτόχρονα εντείνεται η φημολογία και  τα δημοσιεύματα περί σκέψεων για κήρυξη της χώρας σε "κατάσταση πολιορκίας" και "αναστολής άρθρων" του Συντάγματος με αφορμή τις πυρκαγιές... 

Το έγγραφο  εστάλη στα νοσοκομεία της Λάρισας από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια με την ένδειξη «Εξαιρετικά Επείγον» με ημερομηνία 3 Αυγούστου. Το έγγραφο δεν φέρει διαβάθμιση πλην όμως είναι πολύ περίεργο πώς ζητείται μέσα στο κατακαλόκαιρο και ενώ το διοικητικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων βρίσκεται προφανώς σε διακοπές, να ενημερωθούν οι κατάλογοι επιστράτευσης σε καιρό πολέμου ή για λόγους εκτάκτων αναγκών.



Εντύπωση προκάλεσε και η ένδειξη «εξαιρετικά επείγον», που δεν συνάδει με μία τυπική γραφειοκρατικού τύπου ενημέρωση των καταλόγων και μάλιστα  στις 3 Αυγούστου. 

Όπως αναφέρεται μάλιστα σε ανακοίνωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου:
“Με έγγραφό του προς τις υγειονομικές μονάδες το Υπουργείο Υγείας κατόπιν οδηγίας του ΓΕΕΘΑ ζητάει ονομαστικές καταστάσεις υπαλλήλων που θα εξαιρεθούν σε περίπτωση επιστράτευσης για την αντιμετώπιση κρίσης η πολέμου, επειδή είναι απαραίτητη για τη λειτουργία των υγειονομικών μονάδων.
ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΑ όλο αυτό έχει προκαλέσει ανησυχία στους συναδέλφους.
Μας ρωτάνε γιατί;
Να εξηγήσουν τη σκοπιμότητα.
Πως γίνεται η επιλογή εξαιρέσεων από τυχόν επιστράτευση; Με τι κριτήρια; Ο Διοικητής του Νοσοκομείου θα αποφασίσει ποιός από εμάς θα πάει στο πόλεμο;”
Στην ανακοίνωση παρατίθενται και οι φωτογραφίες των σχετικών εγγράφων:





Από την πλευρά της η  5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας υποστηρίζει ότι κάθε τρία χρόνια συντάσσονται καταστάσεις για αναστολές κατάταξης σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Νομοθετικό Διάταγμα 107/1973 και  πως «η ένδειξη επείγον σχετίζεται με την οριζόμενη από το Υπουργείο προθεσμία υποβολής καταστάσεων και όχι με κάποιον άλλο λόγο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση