GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΕΙΡΗΝΗ ΥΜΙΝ! Αλλο η διαφωνία με τον Μητροπολίτη Μόρφου και άλλο οι ύβρεις εναντίον του...»

Γράφει ο  Γιώργος Καλλινίκου     «Ψόφο», «και στην Εντατική», «καλά να πάθει». Ένα ελάχιστο δείγμα από το συνονθύλευμα ύβρεων προς τον Μητρ...



Γράφει ο Γιώργος Καλλινίκου  

«Ψόφο», «και στην Εντατική», «καλά να πάθει». Ένα ελάχιστο δείγμα από το συνονθύλευμα ύβρεων προς τον Μητροπολίτη Μόρφου, ο οποίος ασθενεί με κορωνοϊό.

Τα διαβάζεις και αναρωτιέσαι αν είναι άνθρωποι αυτοί που τα έγραψαν. Μετά, πέφτεις σε κατάθλιψη. Διότι δεν αντέχεις να παραδεχτείς ότι η κοινωνία μας αυτή είναι. Ότι, όντως, αυτό είναι το κατάντημά της. Να ευχόμαστε σε έναν άνθρωπο, όποιος και αν είναι αυτός, όσο και αν διαφωνούμε με αυτά που λέει, όσο και αν εκνευριζόμαστε με τις θεωρίες του, όσο και αν θεωρούμε ότι με τις διακηρύξεις του, ενδεχομένως, να έγινε αιτία να ασθενήσουν κάποιοι συνάνθρωποί μας.

Η στήλη δεν υπήρξε ποτέ οπαδός του Νεόφυτου και των όποιων θεωριών του, είτε πριν είτε μετά την πανδημία. Αντιθέτως, όποιος ανατρέξει στο αρχείο θα εντοπίσει πλειάδα άρθρων του γράφοντος, στα οποία καταγράφεται διαφωνία και του ασκείται αυστηρή κριτική. Έτερον εκάτερον όμως. Εδώ μιλάμε για ανθρώπινη ζωή.

Είναι δυνατόν να θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι και να συμπεριφερόμαστε με τόσο απάνθρωπο τρόπο; Είναι ποτέ δυνατόν, ό,τι και όποιος δεν μας αρέσει, ό,τι και όποιος δεν συμφωνούμε μαζί του, ό,τι και όποιος μας εκνευρίζει να θέλουμε να καταλήξουν στην πυρά; Ειδικά με την πανδημία, η στάση πολλών έχει φτάσει στα άκρα. Ο φόβος και το αίσθημα αυτοσυντήρησης έχει οδηγήσει πολλούς σε ποδοπάτημα κάθε ψήγματος ανθρωπιάς.

Δυστυχώς, η περίπτωση του μητροπολίτη δεν είναι μεμονωμένη. Δυστυχώς, το διαδίκτυο διανθίζουν πολλά ανάλογα δείγματα. Ένθεν και ένθεν. Προηγήθηκε στις αρχές περασμένου Ιουνίου η περίπτωση του γιατρού Μιχάλη Μάρκου ο οποίος απεβίωσε μετά που κόλλησε κορωνοϊό. Έγινε αιτία να αναδειχθεί η μικροψυχία πολλών. Το μήνυμα «είναι γνωστός αντιεμβολιαστής», παρήλαυνε στο διαδίκτυο, σε μια επίδειξη μέγιστης απανθρωπιάς.

Τραγικό το κατάντημα. Να πεθαίνει ένας άνθρωπος και η στάμπα που αμέσως τον συνοδεύει δεν είναι «ήταν καλός άνθρωπος» ή «ήταν παλιάνθρωπος». Δεν είναι κατά πόσον ήταν χρήσιμος άνθρωπος ή άχρηστος. Αν ήταν καλός επιστήμονας ή όχι. Αν πρόσφερε τόσα χρόνια στην κοινωνία ή όχι. Αν ήταν έντιμος άνθρωπος ή ανέντιμος. Καταντήσαμε να εστιάζουμε στο αν ήταν εμβολιασμένος ή όχι. Αν ήταν αντιεμβολιαστής ή όχι. Αν είναι «ψεκασμένος» ή όχι.

Μετά ήρθε η σειρά του δρα Ελπιδοφόρου Σωτηριάδη. Τον συνέλαβαν μετά από τα έκτροπα στο συγκρότημα «Δίας». Χωρίς εξόφθαλμα να έχει την παραμικρή ανάμειξη σε αυτά ή να έχει οποιονδήποτε συσχετισμό με τους τραμπούκους. Επανάληψη της ίδιας μικρόψυχης συμπεριφοράς από κάποιους. Ακατάσχετο υβρεολόγιο και εκτόνωση απωθημένων. Για τους ίδιους λόγους. Επειδή κάποιοι διαφωνούν μαζί του. Επειδή χαρακτηρίζουν επικίνδυνες τις θεωρίες του.

Τόσο μένος. Τόσο μίσος. Τόση κακία. Γιατί; Επειδή διαφωνούμε μαζί τους; Αρνούμαι να πιστέψω ότι αυτή είναι η οικτρή πραγματικότητα. Αρνούμαι να πιστέψω ότι αυτή είναι η κυπριακή κοινωνία. Αρνούμαι να δεχτώ ότι αυτή είναι η κατρακύλα μας ως λαός. Δεν μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο.

Όλα οφείλονται στο φανατισμό. Σε συνδυασμό με το αίσθημα αυτοσυντήρησης του κάθε ανθρώπου, που βρίσκεται εδώ και 17 μήνες υπό πίεση λόγω της πανδημίας και του φόβου που σκιάζει την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Η υπό αναφορά συμπεριφορά, μάλιστα, δεν προέρχεται μόνο από το ένα στρατόπεδο των εμβολιασμένων. Ακριβώς η ίδια εμφανίζεται και από πολλούς στο στρατόπεδο των ανεμβολίαστων. Κυρίως, των αντιεμβολιαστών οι οποίοι αποτελούν «παράρτημα» του στρατοπέδου των ανεμβολίαστων. Ακραίες τοποθετήσεις και από αυτούς, που χαρακτηρίζονται από μισαλλοδοξία. Ένα επιζήμιο παιγνίδι εγωισμού να αποδείξει η μια πλευρά στην άλλη ότι έχει δίκαιο. Ηρεμήστε! Καμία πλευρά δεν κατέχει την απόλυτη αλήθεια.

Έλεος άνθρωποι! Επιτέλους, ας συγκρατηθούμε. Δεν αντιλαμβάνεστε ότι γινόμαστε όλοι θύματα του διχασμού, που επέβαλαν οι πολιτικοί; Αντί να είναι εκείνοι απέναντι μας για τους ερασιτεχνικούς και αποτυχημένους χειρισμούς τους, εντέχνως, μας χώρισαν σε δύο στρατόπεδα και βάλουν οι μεν στους δε. Δεν αντιλαμβάνεστε ότι εκμεταλλεύονται το διχασμό για να γλυτώσουν από τις ενοχές τους; Δεν βλέπετε ότι από την ημέρα που επέβαλαν το διχασμό, ξεχάστηκαν οι τεράστιες και ασυγχώρητες «αμαρτίες» τους; Ότι διεγράφη από το πολιτικό μενού της καθημερινότητας η διαφθορά και η διαπλοκή;

Συγκρατηθείτε άνθρωποι! Για πολλοστή φορά θα το επαναλάβει η στήλη. Σε αυτό τον πόλεμο της πανδημίας, νικητές θα βγούμε μόνο αν μείνουμε ενωμένοι. Πλέον, είναι επιβεβαιωμένο. Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι συνεχίζουν όλοι να κινδυνεύουν. Άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο. Συνεχίζουν όλοι ανεξαιρέτως να κινδυνεύουν και να κολλήσουν και να μεταδώσουν τον ιό. Μόλις χθες, είδα προσωπικό φίλο, πλήρως εμβολιασμένο, να βρίσκεται θετικός. Κάλλιστα θα μπορούσε να κολλήσει όλους τους πέριξ του, εμβολιασμένους και μη.

Δεν έχει νόημα το αλληλοφάγωμα. Δεν οδηγεί πουθενά. Μόνο το παιγνίδι του ιού (και των ευρισκόμενων στην εξουσία) παίζει. Μόνο με την τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας μπορούμε να αντέξουμε. Και αυτό προϋποθέτει αλληλοσεβασμό. Ένθεν και ένθεν!

ΥΓ: Μητροπολίτη Νεόφυτε, διαφωνώ μαζί σου. Διαφωνώ με πολλά. Όμως, εύχομαι να γίνεις γρήγορα καλά και να μην κινδυνεύσει η ζωή σου. Δεν αναμένω να αλλάξεις θεωρίες μετά. Προσδοκώ, όμως, να δεις κι εσύ με άλλο φακό όσους διαφωνούν μαζί σου. Να διαδίδεις μόνο αγάπη προς όλους!

ΠΗΓΗ: philenews.com


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση