GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ σπίτια στην Κερατέα...

Ανεξέλεγκτο μαίνεται το πύρινο μέτωπο στην Κερατέα. Η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (16/8) συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, ...


Ανεξέλεγκτο μαίνεται το πύρινο μέτωπο στην Κερατέα. Η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (16/8) συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, με τις φλόγες μάλιστα να βρίσκονται στα πρώτα σπίτια. Ήδη, σύμφωνα με το MEGA, καίγεται η πρώτη κατοικία.

Επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής δεν βρίσκονται στην περιοχή, ενώ και τα εναέρια μέσα απομακρύνθηκαν προκειμένου να ανεφοδιαστούν. Παράλληλα, δυνάμεις της Αστυνομίας περιπολούν στο σημείο που πλησιάζει η φωτιά για να απομακρύνουν αν χρειαστεί κατοίκους που παραμένουν στις οικίες τους.

Σημειώνεται ότι έχει ήδη δοθεί εντολή μέσω του 112 για την εκκένωση τεσσάρων οικισμών.

Πρόκειται για: Το Μαρκάτι, τη Συντερίνα, τον Άγιο Κωνσταντίνο και το Δημουλάκι. Οι κάτοικοι του οικισμού Μαρκάτι κλήθηκαν να μετακινηθούν προς Λαύριο και της Συντερίνας προς Ανάβυσσο. Του Αγίου Κωνσταντίνου προς Ανάβυσσο. Μήνυμα εκκένωσης εστάλη και στον οικισμό Δημολάκι.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή υπάρχει και πυκνός καπνός. Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, σημείωσε νωρίτερα ότι η προσπάθεια είναι να μην βρεθεί η φωτιά στον Εθνικό Δρυμό και γι’ αυτό έχει εκκενωθεί το χωριό του Αγίου Κωνσταντίνου. Είπε ακόμα ότι η φωτιά είναι σε καλύτερη κατάσταση χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει ελεγχθεί. «Φαίνεται να υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για εμπρησμό στα μέτωπα που ξέσπασαν σήμερα στην περιοχή της Λαυρεωτικής», ανέφερε παράλληλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση