GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί...

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε στη μία το...


Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε στη μία το μεσημέρι η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης.

Τα άτομα που ορκίστηκαν ήταν ο Χρήστος-Γεώργιος Σκέρτσος ως υπουργός Επικρατείας, ο Χρήστος Τριαντόπουλος ως υφυπουργός στον πρωθυπουργό, ο Ιωάννης Οικονόμου ως υφυπουργός στον πρωθυπουργό, ο Γεώργιος Στύλιος ως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο Θεόδωρος Λιβάνιος ως υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

 Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσέρχεται στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία τω νέων υπουργών/Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σημειώνεται ότι η αναδιάταξη δυνάμεων στο Μέγαρο Μαξίμου λαμβάνει χώρα με φόντο τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στη χώρα. Ειδικότερα, με αφορμή την αναβάθμιση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Χρήστου Τριαντόπουλου σε υφυπουργό στον πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα ο διαχειριστικός μηχανισμός για τη στήριξη των κατοίκων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συντελούνται οι ακόλουθες αλλαγές:

– Ο έως σήμερα υφυπουργός στον πρωθυπουργό Χρήστος-Γεώργιος Σκέρτσος αναλαμβάνει υπουργός Επικρατείας, με τις ίδιες αρμοδιότητες.
– Ο έως σήμερα γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος αναλαμβάνει υφυπουργός στον πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.

– Ο έως σήμερα υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννης Οικονόμου αναλαμβάνει υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος. Στη θέση της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου παραμένει η κυρία Αριστοτελία Πελώνη.

 Ο Ιωάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας των νέων υπουργών, στο Προεδρικό Μέγαρο/ Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ


– Ο έως σήμερα υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Στύλιος αναλαμβάνει υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη θέση του κυρίου Ιωάννη Οικονόμου.

 Ο Γεώργιος Στύλιος, κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας των νέων υπουργών/Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ

– Ο έως σήμερα υφυπουργός στον πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος αναλαμβάνει υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη θέση του κυρίου Γεώργιου Στύλιου.

 Ο Θεόδωρος Λιβάνιος, κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας των νέων υπουργών / Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ


Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως δεν πρόκειται για ανασχηματισμό αλλά για αλλαγές σε δύο φάσεις η πρώτη εκ των οποίων έγινε σήμερα. Μάλιστα τονίζουν χαρακτηριστικά πως η αλλαγή αυτή δεν «καίει» την προοπτική του ανασχηματισμού, ο οποίος θα γίνει όταν το επιλέξει ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η αναβάθμιση του κ. Σκέρτσου αποτελεί ουσιαστικά αναγνώριση και επιβράβευση της δουλειάς του σε θέματα συντονισμού. Σε ό,τι αφορά τον Χρήστο Τριαντόπουλο σχολίαζαν πως ήταν ο άνθρωπος που έτρεξε με επιτυχία το πρόγραμμα αποκατάστασης από τον «Ιανό» και για αυτό επελέγη και για τη συγκεκριμένη θέση.

Πηγές του Μαξίμου προσθέτουν ότι ο Ιωάννης Οικονόμου είναι ένας άνθρωπος που προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία και υπήρξε μεταξύ άλλων πρώην πρόεδρος ΟΝΝΕΔ και γραμματέας της ΔΑΠ. Σχετικά με την τοποθέτησή του στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ανέφεραν ότι δεν πρόκειται για υποβάθμιση της Αριστοτελίας Πελώνη, η οποία είχε αναλάβει χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου σε μια περίοδο μετά την αποχώρηση του Χρήστου Ταραντίλη και αφότου ολοκλήρωσε τα καθήκοντά της επιστρέφει στην κανονική της θέση.

Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, ο νέος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ιωάννης Οικονόμου δήλωσε στην ΕΡΤ: «Θα έχουμε τη δυνατότητα να τα λέμε πολύ συχνά, από την άλλη εβδομάδα κιόλας θα έχουμε συνεχή επικοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση