GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΕΑ ΠΤΩΣΗ της θερμοκρασίας! Τι καιρό θα κάνει τον Δεκαπενταύγουστο...

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και τις θερμές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καται...



Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και τις θερμές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες τις θερμές ώρες στα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα, μέτριοι έως ισχυροί βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, καθώς και νέα μικρή πτώση της θερμοκρασίας σε κυρίως στα ανατολικά, προβλέπονται για σήμερα. 

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το Σάββατο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 22 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 23 έως 37 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 20 έως 33 βαθμούς), 25 έως 31 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 23 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Κεντρικό Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, όπου μετά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ασθενείς. Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα βόρεια του νομού θα έχει η Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 31 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.
Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικούς όμβρους από τις πρωινές ώρες και βελτίωση νωρίς το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας τις απογευματινές ώρες .

Οι άνεμοι στο Αιγαίο, αλλά κατά τόπους και στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και η μέγιστη τιμή της στα ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Για τον Δεκαπενταύγουστο ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη και τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας
ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο μέχρι το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει στα ηπειρωτικά, τα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 29 βαθμούς.

Με πληροφορίες από meteo.gr, ΕΜΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση