GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΡΑ ΤΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ του Έβρου! ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ οι νέες διαδρομές μεταναστών για την Ελλάδα...

Φανή Χαρίση       Με τη θωράκιση του Έβρου να συνεχίζεται, η νέα διαδρομή των διακινητών που προωθούν στη χώρα μας παράτυπους μετανάστες είν...

Φανή Χαρίση  
 
Με τη θωράκιση του Έβρου να συνεχίζεται, η νέα διαδρομή των διακινητών που προωθούν στη χώρα μας παράτυπους μετανάστες είναι από τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα και συγκεκριμένα μέσα από τον ορεινό όγκο της Ροδόπης αλλά και από το Θρακικό πέλαγος.

Η επικράτηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν θεωρείται ότι θα σηκώσει νέο μεταναστευτικό κύμα, ένα μεγάλο μέρος του οποίου θα «σκάσει» στην Ελλάδα.

Στον Έβρο, η επέκταση του φράχτη σε μήκος 27 χιλιομέτρων έχει σχεδόν ολοκληρωθεί ενώ η ενίσχυση του παλαιού που εκτείνεται σε 12,5 χιλιόμετρα έχει ολοκληρωθεί εδώ και καιρό. Επιπλέον, η εγκατάσταση των θερμικών καμερών που θα δίνουν εικόνα κατά μήκος της οριογραμμής έχει ολοκληρωθεί και το έργο αναμένεται εντός των ημερών να παραδοθεί προς χρήση.

Η πίεση που δέχονται τα σύνορα με τους παράτυπους μετανάστες είναι αυξημένη από τον Μάιο και μετά εξαιτίας της πτώσης της στάθμης του ποταμού Έβρου που διευκολύνει τα περάσματα και μέχρι στιγμής παραμένει αυξημένη όπως λέει στο Sputnik αστυνομική πηγή.
«Η πίεση είναι αυξημένη. Αυξημένες είναι και οι προσπάθειες των διακινητών να περάσουν άτομα αλλά και οι συλλήψεις που κάνουμε εμείς» ανέφερε. Μεταξύ των συλληφθέντων μεταναστών βρίσκονται και Αφγανοί. «Πάντα είχαμε Αφγανούς μεταξύ των παράτυπων μεταναστών. Προχτές πιάσαμε 8 Αφγανούς στον Κυπρίνο μαζί με τον διακινητή τους» έλεγε η ίδια πηγή προσθέτοντας ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται να αυξηθούν οι ροές εξαιτίας όσων διαδραματίζονται στο Αφγανιστάν.

«Πρέπει να παρθούν τολμηρότερες αποφάσεις για τη φύλαξη των συνόρων»

Ο πρόεδρος των Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, Βαλάντης Γιαλαμάς μιλώντας στο Sputnik αναφέρεται επίσης στις αυξημένες λόγω καλοκαιριού ροές μεταναστών στα σύνορα μας και επισημαίνει την ανάγκη να παρθούν τολμηρότερες αποφάσεις για τη φύλαξη τους εξαιτίας και του ενδεχόμενου νέου μεταναστευτικού κύματος από το Αφγανιστάν.

«Η κατάσταση μας ανησυχεί με όλα αυτά τα γεγονότα που βλέπουμε (σ.σ. στο Αφγανιστάν) αλλά από τη δική μας πλευρά είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας παρά τις ελλείψεις όμως θέλουμε όμως να τονίσουμε ότι πρέπει να παρθούν τολμηρότερες αποφάσεις που έχουν σχέση με τη φύλαξη των συνόρων όπως να γίνει επέκταση του φράχτη, προσλήψεις συνοριοφυλάκων, καλύτερο ηλεκτρονικό εξοπλισμό» είπε ο κ. Γιαλαμάς.

Ο φράχτης που ολοκληρώνεται στο νότιο τμήμα του Έβρου των 27 χιλιομέτρων όπως είπε «είναι πραγματικά απροσπέλαστος» αλλά «τα υπόλοιπα 160 χιλιόμετρα που δεν έχουν φράχτη τα επιλέγουν οι διακινητές σε ορισμένα σημεία για να μας χτυπήσουν.(σ.σ. να περάσουν μετανάστες). Για αυτό πρέπει σε κάποια σημεία του ποταμού Έβρου να γίνει φράχτης όπως έγινε στο νότιο τμήμα του νομού».

Στα ελληνοτουρκικά σύνορα εξακολουθεί να υπάρχει δύναμη της Frontex η οποία χειρίζεται και το Ζέπελιν που έχει διατεθεί στο Λιμενικό «και επιχειρεί σε θαλάσσιες περιοχές από τη Σαμοθράκη έως το Δέλτα του Έβρου».

«Έχουμε περιπολίες και υλικοτεχνικό εξοπλισμό με τη Frontex αλλά νομίζω ότι μέσα στις τολμηρές αποφάσεις είναι ότι μόνοι μας πρέπει να φυλάσσουμε τα σύνορά μας καθώς οι Ευρωπαίοι σκύβουν μόνο όταν το πρόβλημα φτάνει και στο δικό τους σπίτι» είπε με νόημα ο κ. Γιαλαμάς.

Νέα διαδρομή μεταναστών από βουλγαρικά σύνορα και μέσω Θρακικού πελάγους
Ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου επισημαίνει ότι μεγάλες ροές μεταναστών σημειώνονται από τα σύνορα μας με τη Βουλγαρία. Μάλιστα ζητά η χώρα μας να κάνει διάβημα στη γείτονα.

«Πρέπει να γίνουν διαβήματα στη γείτονα χώρα για να φυλάει καλύτερα τα σύνορα της γιατί υπάρχει μεγάλη ροή και από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα» είπε.

Τα κυκλώματα των διακινητών εκμεταλλεύονται τον ορεινό όγκο που υπάρχει στα σύνορα και περνούν τους μετανάστες στη χώρα από τα βουνά της Ροδόπης είπε ο κ. Γιαλαμάς.

Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ, Ευρυπίδη Στυλιανίδης μιλώντας στο Sputnik αφηγήθηκε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στα Πομακοχώρια είδε πάνω στο βουνό μετανάστες που είχαν περάσει τα σύνορα.
«Προχτές ήμουν στα Πομακοχώρια της Ροδόπης στα χωριά Άνω Βυρσίνη, Οργάνη, Μυρτίσκη και ήταν γεμάτο το βουνό με άτομα (σ.σ. παράτυπους μετανάστες) που είχαν περάσει μέσω Βουλγαρίας. Κατέβηκαν στη Ροδόπη και βγήκαν για να πάρουν τους παράλληλους δρόμους της Εγνατίας Οδού προς Θεσσαλονίκη» είπε. Ο κ. Στυλιανίδης όμως όπως ανέφερε έχει αρχίσει και η άφιξη των παράτυπων μεταναστών μέσω θάλασσας στην περιοχή της Ροδόπης.
«Σήμερα συνάντησα και δύο γκρουπ μεταναστών από τη θάλασσα προς την Εγνατία οδό που σημαίνει ότι τους έβγαλε βάρκα σε κάποιες ερημικές παραλίες στη Θράκη, ήρθαν δηλαδή με βάρκες από το θρακικό πέλαγος. Το ένα γκρουπ ήταν επτά ατόμων και το άλλο δεκαπέντε ατόμων και περπατούσαν μέσα στα χωράφια» είπε προσθέτοντας ότι «δηλώνουν Αζέροι από το Ιράν και κάποιοι δηλώνουν Αφγανοί. Αγοράζουν τρόφιμα από καταστήματα και φεύγουν».
Ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι έχει ζητήσει από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να ενεργοποιήσει την απόφαση του για πρόσληψη 100 συνοριοφυλάκων από τη Ροδόπη «για να μπορέσουν αυτοί να αποτελέσουν τη δεύτερη γραμμή άμυνας εδώ γιατί οι δυνάμεις της Αστυνομίας δεν επαρκούν και μάλιστα πρότεινα από τους 100 κάποιοι να είναι Πομάκοι που ξέρουν τα μονοπάτια και οι οποίοι θα ενταχθούν καλύτερα στο σύστημα της ελληνικής διοίκησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση