GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΝ ΨΥΧΡΩ! Αστυνομικός σκότωσε (με μια βολή στην καρδιά) σκύλο...

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση του θανάτου ενός πίτμπουλ από σφαίρα αστυνομικού το πρωί της Πέμπτης στο Γαλάτσι.  Οι ιδιοκτήτες του σκ...




Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση του θανάτου ενός πίτμπουλ από σφαίρα αστυνομικού το πρωί της Πέμπτης στο Γαλάτσι. 

Οι ιδιοκτήτες του σκύλου είναι αποφασισμένοι να καταθέσουν μήνυση σε βάρος του άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ που πυροβόλησε το ζώο, καθώς θεωρούν ότι η πράξη του ήταν αδικαιολόγητη εκτέλεση εν ψυχρώ και μέχρι αργά το βράδυ βρίσκονταν στο αστυνομικό τμήμα της Κυψέλης. Την ίδια ώρα η αστυνομία σε ανακοίνωση της ανέφερε ότι ο αστυνομικός πυροβόλησε αμυνόμενος, καθώς ο σκύλος τον είχε δαγκώσει.

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 11 το πρωί της Πέμπτης (12/8) όταν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ πήγαν στην πολυκατοικία του Γαλατσίου, μετά από καταγγελία κατοίκου της για παραμονή δύο σκύλων στην ταράτσα. Όπως φαίνεται, η καταγγέλουσα και οι ιδιοκτήτες του σκύλου έχουν και άλλες διαφορές σχετικές με τη λειτουργία της πολυκατοικίας, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει καυγάς. Εκείνη την ώρα ο αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε τον Οδυσσέα, το ένα από τα δύο πίτμπουλ του ζευγαριού.

Στην ανακοίνωση της η ΕΛ.ΑΣ. σημειώνει ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό και περιγράφει τα γεγονότα ως εξής: «Πρωινές ώρες σήμερα, έγινε καταγγελία στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης, σχετικά με τη διατήρηση και παραμονή δύο δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (σκύλων) σε ταράτσα πολυκατοικίας στο Γαλάτσι. Κατά την προσέλευση των αστυνομικών στο σημείο προς διερεύνηση των καταγγελλομένων, έλαβε χώρα φραστικό επεισόδιο μεταξύ του ιδιοκτήτη των σκύλων και της καταγγέλλουσας. Στην προσπάθεια των αστυνομικών να αποκλιμακώσουν το περιστατικό, ένα από τα σκυλιά επιτέθηκε και δάγκωσε στο δεξί πόδι αστυνομικό, ο οποίος αμυνόμενος πυροβόλησε το σκύλο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό. Ο αστυνομικός διακομίστηκε σε νοσοκομείο, ενώ οι εμπλεκόμενοι προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, που διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό».

Αντίθετα, σε αρχική ανάρτηση του στο Facebook, ο ιδιοκτήτης του σκύλου ανέφερε ότι ο αστυνομικός εκτέλεσε το πίτμπουλ εν ψυχρώ πυροβολώντας το στην καρδιά και συμπλήρωσε ότι οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων του στην ταράτσα ήταν της πολυκατοικίας ήταν πολύ καλές. Αργότερα, ωστόσο, είπε ότι ο σκύλος δάγκωσε με παιχνιδιάρικη διάθεση τον αστυνομικό, ο οποίος φορούσε ρούχα που τον προστάτευαν.

Σε δική της ανάρτηση στο Facebook η σύντροφος του ιδιοκτήτη κάνει λόγο για δολοφονία εν ψυχρώ ενός σκύλου που κουνούσε φιλικά την ουρά. «Ο Ody (Odysseus) δεν θα είναι ποτέ ξανά μαζί μας....πυροβολήθηκε σήμερα το πρωί γύρω στις 11πμ από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ...θα βγουν όλα στο φως της δημοσιότητας κι υπεύθυνος γι' αυτό την εν ψυχρώ δολοφονία θα πληρώσει. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο Α.Τ Κυψέλης για να υποβάλλουμε μήνυση!! Σας παίρνουμε τηλέφωνο για να έρθετε να βοηθήσετε όταν κινδυνεύουμε σε ενδοοικογενειακή βία, όταν μας κλέβουν όταν μας απειλούν και δεν έρχεστε κι ήρθατε τώρα τρέχοντας για γείτονες που δεν πληρώνουν τα κοινόχρηστα και το αποτέλεσμα φόνος!! Χωρίς λόγο τράβηξες όπλο και πυροβόλησε ένα σκυλί που σου κουνάτε φιλικά την ουρά!! Αν αυτή είναι η ελληνική αστυνομία... ντροπή σας!! Τόσο απλά!» έγραψε.


2 σχόλια

  1. καλα εκανε ο αστυνομικος, δεν βλεπετε ολοκληρο τερας θα του εκοβε το ποδι μην τρελαθουμε τωρα με τα κωλοσκυλα που οι ανωμαλοι νεοταξιτες τα εχουν ισα και πανω απο τον ανθρωπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην μπανανία όπως την κατάντησαν οι πολιτικοί με τις πολιτικές τους που φέρνει το όνομα Ελλάδα δυστυχώς αυτά τα φαινόμενα θα αυξάνουν και εκτιμώ ότι στην πορεία θα επεκταθούν και σε ανθρώπους εάν δεν καταπολεμηθούν άμεσα και τάχιστα από την δικαιοσύνη που είναι ο τελευταίος πυλώνας που μπορεί να αποταθεί ο πολίτης για να βρει το δίκιο του.
    Ιστορικό
    Γείτονας καλεί αστυνομία για να προβεί σε καταγγελία.
    Το κέντρο θεωρεί σωστό και πρέπων να στείλει την ομάδα ΔΙΑΣ που όπως διαβάζουμε είναι ειδική μονάδα που δημιουργήθηκαν τον Μάρτιο του 2010 με σκοπό την πρόληψη, τον έλεγχο, την καταστολή βίαιων και εγκληματικών ενεργειών, όπως είναι οι ανθρωποκτονίες, οι ληστείες κ.α. Αποτελούνται από δικυκλιστές, ιδιαίτερα από τη μονάδα των Ειδικών Φρουρών
    Ο καταγγελλόμενος έχει ζώα στην προκειμένη σκύλους στην ταράτσα του όπου σύμφωνα με τα ρεπορτάζ έχει πάρει την έγγραφη συναίνεση των ενοίκων για να βρίσκονται εκεί φροντίζει για την σίτιση τους και γενικά για τις συνθήκες διαβίωσής τους.
    Σύμφωνα με τις μαρτυρίες και ενώ έχουν ανέβει στην ταράτσα 2 αστυνομικοί επιτρέπουν τον διαπληκτισμό μεταξύ του καταγγέλλων και του καταγγελλόμενου ενώ την ώρα εκείνη ανεβαίνει και τρίτος αστυνομικός όπου υποστηρίζει ότι του επιτέθηκε ο σκύλος και τον δάγκωσε με αποτέλεσμα αυτός να αμυνθεί χρησιμοποιώντας το υπηρεσιακό όπλο σκοτώνοντας τον.
    Ο σκύλος που ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ (κατά την ταπεινή άποψη μου) από τον αστυνομικό για όποιον μπει στον κόπο να ψάξει λίγο την είδηση βλέποντας βίντεο από την σελίδα του ιδιοκτήτη στο φατσοβιβλίο θα δει ότι μόνο άγριος δεν ήταν το αντίθετο μάλιστα δείχνει αν και μεγαλόσωμο σκυλί αρκετά παιχνιδιάρικο το οποία τυγχάνει και καλής φροντίδας όταν το τελευταίο βίντεο που αναρτήθηκε το δείχνει σε πάρκο κοινωνικοποίησης σκύλων να παίζει με άλλο σκυλί. Αν κάποιος μπει στην διαδικασία να φέρει στο μυαλό του το περιστατικό και σύμφωνα με τα όσα δεδομένα υπάρχουν προκύπτουν σοβαρές παραλείψεις από την πλευρά της αστυνομίας στον όλο χειρισμό της υπόθεσης.
    Καταρχήν το πιο σημαντικό λάθος που κατά την άποψη μου έκαναν οι αστυνομικοί είναι ότι θα έπρεπε πριν εισέλθουν στην ταράτσα και ενώ γνωρίζουν πως υπάρχουν ζώα να ζητήσουν από τον ιδιοκτήτη να τα απομονώσει ασφαλίζοντας τα ώστε οι αστυνομικοί να κάνουν την δουλειά τους. Αν υποτεθεί ότι όντως ο σκύλος επιτέθηκε το δεύτερο λάθος των αστυνομικών είναι που επέτρεψαν τον διαπληκτισμό μεταξύ καταγγέλλων και καταγγελλόμενου το οποίο πιθανόν και να ερέθισε το ζώο. Αν πάλι ισχύει ο ισχυρισμός του ιδιοκτήτη ότι ο σκύλος διέφυγε της προσοχής και προσπάθησε να παίξει με τον αστυνομικό και ο τελευταίος στην θέα του μεγαλόσωμου σκύλου θεώρησε ότι απειλείται και έπρεπε να το σκοτώσει τότε τι να πω;
    Φταίει ο ιδιοκτήτης; Μπορεί…, φταίει ο γείτονας που προκάλεσε το επεισόδιο; Μπορεί…, φταίει η αστυνομία που έστειλε σε μια καταγγελία μια μονάδα που καταπολεμά το βαρύ έγκλημα; Μπορεί…, φταίει ο χειρισμός των αστυνομικών που έφτασαν εκεί; Μπορεί…, αυτός που δεν φταίει σίγουρα είναι ο σκυλάκος όπου μέχρι εχτές έπαιζε αμέριμνος και ήταν κοντά σε ανθρώπους που κατά τα φαινόμενα τον αγαπούσαν.
    Το ότι τα μμε έχουν ξεκινήσει ανηλεή πόλεμο κατά του ιδιοκτήτη μετά την πρόθεση του τελευταίου να το πάει δικαστικά το πράγμα είναι εξόχως περίεργη λέγοντας ότι γίνονται έρευνες για να δουν αν τα σκυλιά είναι εμβολιασμένα, αν ο νόμος επιτρέπει και μπλα μπλα μπλα μέχρι που έφτασαν στο σημείο να πουν σε δελτίο ειδήσεων ότι ο ιδιοκτήτης ήταν σεσημασμένος για διάφορα αδικήματα -που μπορεί να είναι- αλλά δεν καταλαβαίνω το πώς σχετίζεται αν κάποιος έχει κάνει κάποιο αδίκημα με το αν αγαπάει και φροντίζει τα όποια ζώα έχει και πως αυτό το γεγονός μπορεί να δικαιολογήσει τον τρόπο χειρισμού από τους αστυνομικούς που έφτασαν στο συμβάν γενικά έως την ενέργεια του αστυνομικού ειδικά.
    Αυτή η χώρα μάλλον έχει μπει σε επικίνδυνες ατραπούς και οι κάτοικοι της αρνούνται προς το παρόν να τον δουν αλλά είμαι σίγουρος πως θα το δουν και θα το νιώσουν στο πετσί τους στο μέλλον αλλά τότε εκτιμώ πως θα είναι αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση