GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΙΣΗΧΘΗ στο νοσοκομείο! ΣΕ ΣΟΒΑΡΗ κατάσταση ο Μητροπολίτης Περιστερίου...

Ο Μητροπολίτης Περιστερίου μεταφέρθηκε το βράδυ της Παρασκευής (13/8) στο Νοσοκομείο, μετά από εντολή του Εξάρχου της Ιεράς Μητροπόλεως, Σε...



Ο Μητροπολίτης Περιστερίου μεταφέρθηκε το βράδυ της Παρασκευής (13/8) στο Νοσοκομείο, μετά από εντολή του Εξάρχου της Ιεράς Μητροπόλεως, Σεβ. Μητροπολίτη Ιλίου κ.  Αθηναγόρα. 

Ο Μητροπολίτης Περιστερίου ανέβασε πυρετό, είχε δυσκολία αναπνοής και συνεργάτες του τον μετέφεραν στο Θριάσιο νοσοκομείο Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι ο μητροπολίτης Περιστερίου Κλήμης αδυνατεί να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά του λόγω ασθενείας και η ΔΙΣ, εξαιτίας του διοικητικού κενού που έχει προκύψει στη Μητρόπολη από την αδυναμία της άσκησης των καθηκόντων του, πρόσφατα ενέκρινε τροποποίηση του 263/2014 Κανονισμού «Περί συγκροτήσεως, αρμοδιοτήτων και λειτουργίας των Μητροπολιτικών Συμβουλίων των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος», που προβλέπει ότι σε Μητροπόλεις, οι ποιμενάρχες των οποίων αδυνατούν προσωρινά να ασκήσουν τα καθήκοντά τους και επιπλέον δεν έχουν ορίσει αναπληρωτή τους, θα διορίζεται έξαρχος μητροπολίτης ως πρόεδρος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου για τις τρέχουσες διοικητικές ανάγκες.

Ο λόγος για τον οποίο η ΔΙΣ δεν προέβη στον ορισμό κατά την προηγούμενη συνεδρίαση είναι ότι δεν είχε λάβει την ιατρική γνωμάτευση για την κατάσταση του Μητροπολίτη Περιστερίου.
Πηγή: ekklisiaonline.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση