GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ μαίνεται η πυρκαγιά! ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ σπίτια στην Βαρυμπόμπη...

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στην Άνω Βαρυμπόμπη του δήμου Αχαρνών, στην Αττική. Στην περιοχή της Βαρυμπό...


Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στην Άνω Βαρυμπόμπη του δήμου Αχαρνών, στην Αττική. Στην περιοχή της Βαρυμπόμπης υπήρξε εκκένωση καθώς από τις φλόγες απειλήθηκαν σπίτια. 

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε αρχικώς σε δασική έκταση, κοντά στα βασιλικά κτήματα Τατοΐου και απλώνεται σε τρεις μεγάλες εστίες. Η μια είναι στην Άνω Βαρυμπόμπη, η άλλη κοντά σε ιππικούς ομίλους της περιοχής και η τρίτη πολύ κοντά στον οικισμό Αδάμες, κοντά στην Εθνική Οδό, όπου υπήρχε προληπτική εκκένωση.

«Η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή, περνάει μέσα προς τη Βαρυμπόμπη η φωτιά και βρίσκεται πολύ κοντά σε σπίτια», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός.

Εκκενώθηκε προληπτικά η κατασκήνωση «Χαρούμενο Χωριό», που βρίσκεται κάτω από την πλατεία της Βαρυμπόμπης. Όπως ανέφερε γονέας στον ΣΚΑΪ, τα 80 παιδιά που φιλοξενούνταν στην κατασκήνωση, μεταφέρθηκαν με πούλμαν στο σταθμό Ειρήνη του ΗΣΑΠ κι έχουν αρχίσει ήδη να τα παραλαμβάνουν οι γονείς τους.

Διακοπή κυκλοφορίας
Λίγο πριν από τις 4:00 το μεσημέρι, όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ, διακόπηκε η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας στο ρεύμα προς Λαμία από το ύψος της Λυκόβρυσης και στο ρεύμα προς Πειραιά από την έξοδο του Αγίου Στεφάνου.

Επιπλέον, λόγω της φωτιάς, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στα εξής σημεία:
Τατοΐου από Λ. Κύμης έως την οδό Ερυθραίας
Ερυθραίας από το ύψος της γέφυρας Βαρυμπόμπης
Τατοΐου από οδό Πάρνηθος






Μήνυμα στο 112
Νέα μήνυμα μέσω του 112 έστειλε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλώντας όσους βρίσκονται στην περιοχή Μορτερού βόρεια κόμβου, Ερυθραίας, Αττικής να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα, πόρτες για να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό σπιτιού.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε σε περιοχή Μορτερού βόρεια κόμβου Ερυθραίας Αττικής, κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες για να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα, ακολουθείτε οδηγίες αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση