GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ! Το χάος της Καμπούλ από δορυφόρο...

Tις χαοτικές στιγμές που επικράτησαν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ αναδεικνύουν υψηλής ανάλυσης δορυφορικές φωτογραφίες. Οι λήψεις έχουν καταγ...



Tις χαοτικές στιγμές που επικράτησαν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ αναδεικνύουν υψηλής ανάλυσης δορυφορικές φωτογραφίες.


Οι λήψεις έχουν καταγραφεί στις 10: 36 το πρωί τοπική ώρα όταν χιλιάδες Αφγανοί συνέρρευσαν στο αεροδρόμιο και τις κεντρικές αρτηρίες που οδηγούν σε αυτό προκειμένου να μπορέσουν να επιβιβαστούν σε κάποιο από τα –στρατιωτικά κυρίως- αεροσκάφη που αναχωρούσαν.



Οι πρωτοφανείς σκηνές στην Καμπούλ δημιούργησαν κατεγράφησαν σε άνευ προηγουμένου όπου εικονίζονται απελπισμένοι άνθρωποι να σκαρφαλώνουν στα αεροσκάφη και λίγο αργότερα, αφού απογειωθούν, να πέφτουν από αυτά.



Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου το πρωί, ενώ το απόγευμα αμερικανοί στρατιώτες σκότωσαν δύο ένοπλους στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, σύμφωνα με αξιωματούχο του Πενταγώνου.



«Εν μέσω χιλιάδων ανθρώπων που βρίσκονταν εκεί ειρηνικά, δύο άτομα κράδαιναν τα όπλα τους με απειλητικό τρόπο», περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο αυτός ο αξιωματούχος

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, που ήδη δέχεται κριτική για την υλοποίηση της απόσυρσης των αμερικανικών στρατευμάτων και το αποτέλεσμα αυτής, επιστρέφει εκτάκτως στον Λευκό Οίκο σήμερα προκειμένου να απευθύνει διάγγελμα σχετικά με τη διαδικασία εκκένωσης Αμερικανών πολιτών από το Αφγανιστάν.

Ο Λευκός Οίκος αναφέρει ότι ο Μπάιντεν θα επιστρέψει στην Ουάσιγκτον από το Καμπ Ντέιβιντ και πρόκειται να μιλήσει στις 10.45 (ώρα Ελλάδος) από την Ανατολική Αίθουσα. Σημειώνεται ότι θα είναι η πρώτη του δημόσια τοποθέτηση σε ό,τι αφορά την κατάσταση στο Αφγανιστάν εδώ και περίπου μία εβδομάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση