GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΞΑΦΝΙΚΑ! ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ο πρωθυπουργός της Σουηδίας...

Την απόφασή του να αποχωρήσει τόσο από την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Σουηδίας, όσο και από τον πρωθυπουργικό θώκο, ανακοίνω...


Την απόφασή του να αποχωρήσει τόσο από την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Σουηδίας, όσο και από τον πρωθυπουργικό θώκο, ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής  ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λέβεν.  

Πρόκειται για μια αιφνίδια ανακοίνωση από τον 63χρονο πολιτικό που ηγείται του κόμματός του εδώ και 10 χρόνια και έγινε πρωθυπουργός το 2014. Κατά τη διάρκεια ομιλίας που εκφώνησε στην Ακερσμπέργκα, κοντά στη Στοκχόλμη, ανέφερε πως το κόμμα του έχει ανάγκη από νέα ηγεσία και «νέα ενέργεια».

«Θέλω να αφήσω τη θέση του προέδρου του κόμματος στο συνέδριο του κόμματος τον Νοέμβριο και, στη συνέχεια, να ζητήσω να αποχωρήσω από πρωθυπουργός», δήλωσε ο ίδιος, τονίζοντας πως τα χρόνια που ήταν πρωθυπουργός και επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών «ήταν φανταστικά».

«Ωστόσο, όλα έχουν ένα τέλος και θέλω να δώσω στον διάδοχό μου τις καλύτερες συνθήκες», δήλωσε επίσης, τονίζοντας ότι η αποχώρηση δεν είναι «εύκολη, αλλά σωστή» και προσθέτοντας ότι υπάρχει επίσης «λίγη θλίψη».

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποιος θα τον διαδεχθεί στο κόμμα και θα είναι εκείνος που θα προετοιμαστεί για τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2022.

Σημειώνεται ότι ο Λέβεν παρέμεινε στον πρωθυπουργικό θώκο έως τις 28 Ιουνίου του περασμένου έτους, όταν παραιτήθηκε, ως αποτέλεσμα της ψήφου δυσπιστίας σε βάρος του μία εβδομάδα πριν. Έπειτα από μια εβδομάδα πολιτικής κρίσης, προτάθηκε για την πρωθυπουργία ξανά και εξασφάλισε τις απαραίτητες ψήφους στο σουηδικό κοινοβούλιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση