GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ! ΠΛΗΡΗ άδεια στο εμβόλιο της Pfizer χορηγούν οι ΗΠΑ...

Πλήρη άδεια στο εμβόλιο της Pfizer για την COVID-19 σχεδιάζoυν να παράσχουν οι αρμόδιες αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές σύμφωνα με δημοσίευμα...

Πλήρη άδεια στο εμβόλιο της Pfizer για την COVID-19 σχεδιάζoυν να παράσχουν οι αρμόδιες αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Η επεξεργασία των στοιχείων επρόκειτο να ολοκληρωθεί έως χθες Παρασκευή απέμενε όμως σημαντική ακόμη γραφειοκρατική εργασία και διαπραγματεύσεις με την εταιρία, αναφέρουν οι NYT στο σχετικό ρεπορτάζ που επικαλείται ανθρώπους με γνώση του εν εξελίξει σχεδιασμού.

Η επικείμενη έγκριση αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο ώστε να αρθούν μία σειρά από προαπαιτούμενα που έθεταν για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, οι οποίοι ανέμεναν την τελική έγκριση του FDA προτού εφαρμόσουν την υποχρεωτικότητα, αναφέρει η εφημερίδα.

Ομοσπονδιακοί και πολιτειακοί αξιωματούχοι στις ΗΠΑ ελπίζουν επίσης ότι η επιτάχυνση της διαδικασίας για το πλήρως εγκεκριμένο πλέον εμβόλιο θα προσελκύσει την προσοχή πολλών Αμερικανών που μέχρι στιγμής ήσαν διστακτικοί να προχωρήσουν στον εμβολιασμό, τάση που έχει επιβεβαιωθεί και σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

Πολλά πανεπιστήμια και νοσοκομεία αναμένεται να προχωρήσουν σε υποχρεωτικό εμβολιασμό αφ’ ής στιγμής το σκεύασμα εγκριθεί πλήρως.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα, το Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τον ενεργό και πλήρους θητείας στρατιωτικό πληθυσμό του 1,3 εκατομμυρίων ανθρώπων, το αργότερο έως τα μέσα του επόμενου μήνα ή και νωρίτερα εφόσον υπάρξει η έγκριση του FDA.

Επιπλέον, ο επικεφαλής σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την πανδημία, Αντονι Φάουτσι, δήλωσε στις 8 Αυγούστου (στο Associated Press) ότι ελπίζει ότι τα εμβόλια θα αρχίσουν να λαμβάνουν πλήρεις άδειες «εντός του Αυγούστου» προσθέτοντας ότι η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει περισσότερες εταιρίες και σχολεία να καταστήσουν τα εμβόλια υποχρεωτικά.

Αμέσως μόλις αποκτήσει την πλήρη άδεια, η Pfizer-BioNTech σχεδιάζει να ζητήσει από τον FDA. να εγκρίνει και την τρίτη, ενισχυτική δόση, κάτι που ήδη έχει προαναγγείλει ο Πρόεδρος Μπάιντεν

Η Pfizer αναμένεται να ολοκληρώσει την υποβολή των σχετικών στοιχείων που θα υποστηρίζουν τη θέση της ότι η Τρίτη δόση είναι ασφαλής και αποτελεσματική, την επόμενη εβδομάδα.

Τέλος, το FDA εξετάζει τον φάκελο της Moderna για πλήρη έγκριση, η δε απόφαση αναμένεται αρκετές εβδομάδες μετά από αυτή του σκευάσματος της Pfizer-BioNTech. Η Moderna θα υποβάλει τα στοιχεία της για έγκριση της τρίτης δόσης τον Σεπτέμβριο.

– Με πληροφορίες από New York Times, Reuters, CNBC.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση