GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΡΑΝΟΙΑ! ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ την είσοδο στους κλειστούς χώρους και για ανεμβολίαστους ανηλίκους άνω των 12 ετών...

Το "μπλόκο" στους ανεμβολίαστους πολίτες, για τους κλειστούς χώρους της εστίασης, θα εφαρμόζεται και στους ανηλίκους άνω των 12 ετ...


Το "μπλόκο" στους ανεμβολίαστους πολίτες, για τους κλειστούς χώρους της εστίασης, θα εφαρμόζεται και στους ανηλίκους άνω των 12 ετών, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Σε ισχύ τίθεται, από σήμερα  Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, το «απαγορευτικό» για τους κλειστούς χώρους της εστίασης, σε ό,τι αφορά τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Συγκεκριμένα, όπως ορίζεται στην απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, σε ό,τι αφορά την εστίαση, όπως εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering, δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση στον κλειστό χώρο της επιχείρησης, σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό.
Μάλιστα, το μέτρο αυτό αφορά και σε παιδιά και εφήβους, καθώς όπως σημειώνει η σχετική απόφαση, οι «υποχρεώσεις περιλαμβάνουν ανηλίκους από 12 ετών και άνω».

Όσον αφορά στα μέτρα που ισχύουν, αναφέρεται ότι προκειμένου να έχουν πρόσβαση στον εσωτερικό χώρο επιχείρησης εστίασης, θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης.

Σε ό,τι αφορά τους ανηλίκους 5-11 ετών, χρειάζεται self test του τελευταίου 24ωρου.

Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα, οι ανεμβολίαστοι θα βρεθούν αντιμέτωποι και με άλλους περιορισμούς.
Μεταξύ άλλων, οι ανεμβολίαστοι πολίτες, προκειμένου να προσέλθουν στην εργασία τους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, θα πρέπει να πραγματοποιούν ένα ή δύο rapid test την εβδομάδα (ανάλογα με την κατηγορία του επαγγέλματος), αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του εργαζόμενου και θα κοστίζει 10 ευρώ το τεστ.
Σε τεστ θα πρέπει να υποβάλλονται και προκειμένου να ταξιδέψουν σε ηπειρωτικούς και νησιωτικούς προορισμούς με αεροπλάνο, πλοίο, τρένο και ΚΤΕΛ.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση