GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΕ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ! Στο νοσοκομείο 14χρονος μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου...

Με σημερινό της ρεπορτάζ η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ  φέρνει στο φως της δημοσιότητας την περιπέτεια της υγείας ενός 14χρονου που παρουσίασε παρε...

Με σημερινό της ρεπορτάζ η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ φέρνει στο φως της δημοσιότητας την περιπέτεια της υγείας ενός 14χρονου που παρουσίασε παρενέργειες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και κρίθηκε σκόπιμο να εξεταστεί από γιατρούς.

Ο έφηβος παρέμεινε για νοσηλεία στην Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου Βόλου για ένα τριήμερο του Αυγούστου για προληπτικούς κυρίως λόγους και πήρε εξιτήριο χωρίς προβλήματα

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ
Οι γιατροί ωστόσο ήθελαν να παρακολουθούν πώς θα συμπεριφερθεί ο οργανισμός του στη θεραπεία που του δόθηκε προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι παρενέργειες που παρουσίασε. Ο 14χρονος πήρε εξιτήριο αφού τα συμπτώματα αρρυθμιών που ένιωσε υποχώρησαν.

«Είναι απειροελάχιστη η πιθανότητα ένα παιδί να πάθει κάτι απ’ το εμβόλιο. Σε νεαρούς εφήβους, κι όχι σε κορίτσια που είναι πολύ πιο σπάνιο, κάνει ενός βαθμού μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα της τάξης των 10 – 20 περιστατικών ανά εκατομμύριο εμβολιασμών. Ομως και αυτές οι περιπτώσεις είναι πολύ ήπιες», επισήμανε μιλώντας στον ΑSTRA για τους εμβολιασμούς των παιδιών ο Βολιώτης παιδίατρος Γιώργος Χαρίτος κάνοντας αναφορά στη συγκεκριμένη περίπτωση.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
Γιατροί του νοσοκομείου Βόλου που επίσης ρωτήθηκαν από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ χαρακτήρισαν το γεγονός «μεμονωμένο» και έσπευσαν να υπογραμμίσουν ότι δεν έχει αναφερθεί άλλο παρόμοιο συμβάν. Ακόμη ανέφεραν ότι δεν θα πρέπει έστω και αυτό το μεμονωμένο συμβάν να αποτελέσει τροχοπέδη για τον εμβολιασμό νεαρών ατόμων, επισημαίνοντας κυρίως την ανάγκη να θωρακιστούν τα νέα παιδιά από τις μεταλλάξεις, όπως η Δέλτα, που σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα «σαρώνει» στα παιδιά και τους εφήβους.

Να σημειωθεί πάντως πως σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία και τα διαθέσιμα δεδομένα από τις βάσεις καταγραφής ανεπιθύμητων ενεργειών εμβολίων έχει καταγραφεί ότι η διάμεση ηλικία περιστατικών που είχαν παρενέργειες από εμβόλιο με MRNA ήταν κάτω από τα 30 έτη μετά τη 2η δόση, ενώ το 75% των περιστατικών αναφέρεται σε άρρενες ηλικίας 16-24. Μεταξύ των αναφερόμενων περιστατικών, σχεδόν όλα ήταν ήπια, με έναρξη πόνου στο στήθος εντός μίας εβδομάδας από τη 2η δόση και ταχεία αποδρομή των συμπτωμάτων εντός μιας εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση