GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΙΑ 1,8 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ! Η Μαργαρίτα Παπανδρέου πουλάει το εξοχικό της στην Κορινθία...

Πωλείται το εξοχικό των Παπανδρέου στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης στην περιοχή Αλμυρή Κορινθίας, το οποίο είχε αγοράσει ο Ανδρέας το 1964 και ...


Πωλείται το εξοχικό των Παπανδρέου στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης στην περιοχή Αλμυρή Κορινθίας, το οποίο είχε αγοράσει ο Ανδρέας το 1964 και το οποίο έχει έκταση 7,5 στρεμμάτων, με πισίνες και κήπο επάνω στη θάλασσα. 

Το κτήμα μετά το διαζύγιο των Παπανδρέου το χρησιμοποιούσε η Μαργαρίτα σαν ησυχαστήριο για εκείνη και τα παιδιά της. Η Μαργαρίτα έφτασε στην απόφαση αυτή αφού κανένα από τα παιδιά της δεν είχε σκοπό να το χρησιμοποιήσει οπότε (και δεδομένων των συνθηκών) αποφάσισε να του βάλει πωλητήριο.



Τα τελευταία χρόνια μάλιστα κανείς δεν πατούσε στο κτήμα με την τεράστια βίλα και η οικογένεια Παπανδρέου το διέθετε για δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων. Ο Γιώργος και ο Νίκος Παπανδρέου έχουν αφιερωθεί στην πολιτική και δεν έχουν χρόνο να κοιτάξουν το κτήμα, ο Ανδρίκος έχει απορροφηθεί με την Ακαδημαϊκή του καριέρα ενώ η Σοφία Παπανδρέου ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για αυτό χαράσσοντας έναν ξεχωριστό δικό της δρόμο.

Το κτήμα το έχει αφήσει η Μαργαρίτα από τότε που άρχισε το lockdown και πλέον ζει σε ένα σπίτι στη Νέα Σμύρνη. Την πώληση έχει αναλάβει μεγάλο γραφείο real estate το οποίο έχει θέσει ως τιμή πώλησης το 1.800.000 ευρώ.

Η αγγελία στο διαδίκτυο γράφει ότι απευθύνεται σε οικονομικά ευκατάστατους Ελληνες, Ευρωπαίους, Κινέζους και οποιονδήποτε άλλο γοητεύεται από την ιδέα να αποκτήσει πολυτελή εξοχική κατοικία σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της χώρας και ταυτόχρονα να ζήσει εκεί που πέρασε μεγάλο μέρος του βίου της η οικογένεια Παπανδρέου.



Στην περιγραφή της αγγελίας ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να διαβάσει όλα όσα διαθέτει η βίλα της κυρίας Παπανδρέου, συν τη δυνατότητα που αποκτά να χτίσει επιπλέον κατοικίες και να τις εκμεταλλευτεί. Συγκεκριμένα, η αγγελία πώλησης αναφέρει: «Σε απόσταση 50 λεπτών από το κέντρο της Αθήνας και σε ένα γαλήνιο περιβάλλον, η ιδιοκτησία αυτή επιφανείας 7.461 τ.μ. βρίσκεται στις παρυφές ενός οικισμού με καταστήματα και εστιατόρια και πάνω σε μια υπέροχη παραλία με άσπρα βότσαλα και τιρκουάζ νερά.»



Και συνεχίζει: «Η βίλα είναι επιφανείας 154 τ.μ. και αποτελείται από ένα μεγάλο σαλόνι με τζάκι, μια άνετη κουζίνα, ένα πατάρι-χαγιάτι με μπάνιο και ένα ευρύχωρο υπνοδωμάτιο με τζάκι και ensuite μπάνιο. Ενας ανεξάρτητος οικίσκος 25 τ.μ. με σαλόνι, υπνοδωμάτιο, kitchenette και μπάνιο συμπληρώνει τους εσωτερικούς χώρους. Μια ωραιότατη πισίνα αποτελεί το σημείο συγκέντρωσης τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ υπάρχουν δύο μπάνια και ημιυπαίθριοι χώροι για εξωτερικά καθιστικά και τραπεζαρίες. Ο κήπος είναι φυτεμένος με ώριμα δέντρα και μεσογειακά φυτά και βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με την παραλία. Το κτήμα το οποίο έχει πρόσοψη περίπου 100 μέτρα στον δρόμο και 100 μέτρα στην παραλία μπορεί να χωριστεί σε εννέα οικόπεδα το καθένα εκ των οποίων κτίζει 400 τ.μ. δίνοντας τη δυνατότητα σε κατασκευαστές να εκμεταλλευτούν συνολικά 3.600 τ.μ. δόμησης. Πρόκειται για μια σπάνια ευκαιρία αγοράς ενός ακινήτου το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μόνιμη ή παραθεριστική βίλα είτε και για κατασκευή επιπλέον κατοικιών».

Και λίγη ιστορία
Το κτήμα το αγόρασε το 1964 ο Ανδρέας, έπειτα από μια βόλτα που έκανε μαζί με τον φίλο του Μένιο Κουτσόγιωργα στο γραφικό ψαροχώρι της Αλμυρής στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης. Ο Ανδρέας γοητεύτηκε από την ηρεμία της περιοχής αλλά και την καθαρότητα των νερών. Λίγα χρόνια αργότερα θα έχτιζε στο κτήμα αυτό τη βίλα.

Η οικογένεια Παπανδρέου περνούσε για 30 χρόνια όλα τα σαββατοκύριακα της στο κτήμα, ενώ συχνά πυκνά κάθε σαββατοκύριακο ήταν και προσκεκλημένοι φίλοι της οικογένειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση