GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΙΚΡΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ από τον Πικραμμένο! «ΘΑ ΚΛΕΙΝΑΜΕ τις τράπεζες το 2012 αν δεν...»

Μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ , ο Παναγιώτης Πικραμμένος, που είχε διατελέσει υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ελλάδας (2012) και πρόεδρος του...


Μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ , ο Παναγιώτης Πικραμμένος, που είχε διατελέσει υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ελλάδας (2012) και πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (2009-2012), μίλησε και έκανε αποκαλύψεις για τη συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ και τον τρόπο που την προσέγγισε, την εποχή που Ελλάδα κατέρρεε. 

«Οι περιστάσεις στην αρχή ήταν αντίξοες διότι είχε δημιουργηθεί και μία παρεξήγηση. Ότι είχε τηλεφωνήσει στον ΠτΔ Κάρολο Παπούλια τότε, να πει ότι το δημοψήφισμα είναι καλό πράγμα να γίνει. Πράγμα που δεν ήταν ακριβώς έτσι. Αυτό οδήγησε σε μία ψύχρανση, δεδομένου ότι οι Γερμανοί το διέψευσαν ενώ αντιθέτως η Προεδρία της Δημοκρατίας στα ΜΜΕ, και επειδή εγώ ήμουν άγνωστος στους ευρωπαίους ηγέτες δεν υπήρχαν σχέσεις. Χρησιμοποίησα τη γνωριμία του φίλου και κουμπάρου μου του υφυπουργού Τεχνολογίας και Έρευνας και του είπα να πει δύο καλές κουβέντες στη κα. Μέρκελ. Ο Τόμας Ράχες μου έστειλε την επομένη ένα μήνυμα, ότι είχε επικοινωνήσει με τη Καγκελάριο, και πως περίμενε να με δει». Ήταν κάτι που όπως είπε ο κ. Πικραμένος, τον καθησύχασε αρκετά.

Είχε ετοιμάσει μια μικρή εισαγωγή στην ομιλία του στα γερμανικά και αυτό «τον βοήθησε πολύ» για να σπάσει ο πάγος. 
Τον εντυπωσίασε, πόσο καλά ενημερωμένη ήταν η Γερμανίδα καγκελάριος με τα ελληνικά πράγματα. «Είχαμε μια κουβέντα για το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Δεν ήταν ευχάριστη. Είχε παράπονα από συγκεκριμένους. Έλληνες πολιτικούς. Δεν θα πω ονόματα. Άλλα περίμενε να συμβούν άλλα συνέβησαν άλλες υποσχέσεις είχε λάβει και άλλα έγιναν μετά. Τέτοια παράπονα είχε η Μέρκελ. Τόλμησα να της πω ότι δεν ανήκω στη πολιτική τάξη. Βρέθηκα σε αυτή τη θέση λόγω των προβλέψεων του ελληνικού Συντάγματος. Της είπα σας παρακαλώ κυρία Καγκελάριε να με αντιμετωπίσετε όπως θα αντιμετωπίζατε έναν ανώτατο Γερμανό Δικαστή»

«Είναι θλιβερό διότι από την ώρα που πάτησα το πόδι μου στις Βρυξέλλες, μέχρι την ώρα που έφυγα, άκουγα συνέχεια τη λατινική έκφραση ‘πρέπει να τηρούμε τα υπεσχημένα’. Αυτό με ενόχλησε. Είπα ότι γνωρίζω ως δικαστής τι σημαίνει αυτή η φράση, και είμαι διατεθειμένος να τηρήσω τα υπεσχημένα. στο μέτρο που δεν εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών, και στο μέτρο που βοηθούν τη χώρα. Στη συνέχεια η συζήτηση κινήθηκε σε ήρεμο κλίμα και με ρώτησε πως μπορεί να βοηθήσει».

Αφού συναντήθηκε με όλα τα ελληνικά κόμματα, είχε πει να ζητήσουμε σαν χώρα τα project bonds για έργα και επενδύσεις, και τα δάνεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων «και αυτά ζήτησα από τη κα Μέρκελ». «Στα project bonds και στα δάνεια μου είπε εντάξει, αλλά μου λέει ‘ξέρετε τα προγράμματα που έρχονται από την Ελλάδα δεν είναι επαρκώς τεκμηριωμένα’. Με κόλλησε στο τοίχο. Τι να πω εκείνη την ώρα; Λέω στην Καγκελάριο, χαίρομαι που μου το λέτε, θα φροντίσω από εδώ και στο εξής να τεκμηριώνονται πλήρως. Η συνάντηση από ένα τέταρτο που ήταν προγραμματισμένη κράτησε 50 λεπτά και ήμασταν όλοι πολύ ευχαριστημένοι».

Ο κ. Πικραμμένος σημείωσε ότι η Άνγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια Συνόδου Κορυφής δεν έθεσε θέμα Grexit.
 
Αποκάλυψε ότι «είχαμε φτάσει στα όρια της χρεοκοπίας. Εάν οι εκλογές δεν έβγαζαν καθαρό αποτέλεσμα, θα κλείναμε τις τράπεζες. Οι αναλήψεις ήταν δυσθεώρατες και χρήματα δεν υπήρχαν. Εσωτερικά το είχα συζητήσει, όχι με τους ξένους. Είχαμε καταρτίσει σχέδιο να κλείσουν οι τράπεζες το οποίο υπάρχει ακόμα στη Τράπεζα της Ελλάδος (αν δεν σχηματιζόταν κυβέρνηση). Αν παρατεινόταν η αβεβαιότητα για κάποιο μεγάλο διάστημα θα κλείναμε τις τράπεζες».

«Τότε ζητούσαμε συνέχεια τον λεγόμενο έκτακτο δανεισμό, ο οποίος είναι πάνω από τη πιστωτική γραμμή τον οποίο τον παίρνουμε δίνοντας περιουσιακά στοιχεία ως ενέχυρα. Μας είχαν αρνηθεί να δώσουν παραπάνω. Είχαμε κάνει ένα σχέδιο για το πως θα οργανώσουμε τα πράγματα, πως θα οργανωθεί η φύλαξη κτλ. Αυτά είναι πολύ δυσάρεστα πράγματα, η χώρα μας ευτυχώς έχει κάνει άλματα προόδου από τότε», υπογράμμισε ο κ. Πικραμμένος.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση