GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ κατάσταση ο 6χρονος! ΠΕΝΤΕ συλλήψεις για το σοκαριστικό ατύχημα με το καρτ στην Πάτρα...

Οι αρχές μετέτρεψαν σε συλλήψεις, τις προσαγωγές 5 ατόμων για το σοκαριστικό ατύχημα σε αγώνα καρτ στην Πάτρα, που παραλίγο να εξελιχθεί σε...



Οι αρχές μετέτρεψαν σε συλλήψεις, τις προσαγωγές 5 ατόμων για το σοκαριστικό ατύχημα σε αγώνα καρτ στην Πάτρα, που παραλίγο να εξελιχθεί σε τραγωδία λόγω του σοβαρού τραυματισμού ενός 6χρονου.

Σύμφωνα με το tempo24.news, πρόκειται για τους διοργανωτές, τον οδηγό του οχήματος και τους υπεύθυνους ασφαλείας.
Οι συλληφθέντες κρατούνται στο Αστυνομικό Μέγαρο της οδού Ερμού, ενώ την Δευτέρα αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Το περιστατικό συνέβη, όταν δύο καρτ συγκρούστηκαν, με αποτέλεσμα ένα από αυτά να σηκωθεί στον αέρα και να πέσει πάνω στην προστατευτική μπάρα που πλάκωσε το παιδί, που παρακολουθούσε ως θεατής.

Τις συγκλονιστικές στιγμές λίγο αφότου έγινε το ατύχημα, περιέγραψε στο thebest.gr, ο Βαγγέλης Δημητρόπουλος, διευθυντής γενικής οικογενειακής ιατρικής στο γενικό νοσοκομείο της Αμαλιάδας, poy παρακολουθούσε ως θεατής τον αγώνα στην πλατεία Γεωργίου.



Παρακολουθούσα τον αγώνα, ένα καρτ συγκρούστηκε, σηκώθηκε στον αέρα, χτύπησε στη μπάρα, γύρισε και πλάκωσε τον πιτσιρικά. Είχαν πέσει τα κιγκλιδώματα, μετέφεραν το παιδί στον ειδικό χώρο στην Αγίου Γεωργίου».
Στη συνέχεια έσπευσε στο σημείο να βοηθήσει και όπως αναφέρει: «το παιδί ήταν σε κώμα, δεν είχε καμία αντίδραση, το παραλάβαμε με πολύ φτωχό οξυγόνο, στο 65, και το φτάσαμε στο 98. Πληροφορούμαι ότι είναι πολύ βαριά τραυματισμένο».

Η ανακοίνωση των διοργανωτών

Μόλις έγινε το ατύχημα, ο αγώνας του PICK διεκόπη και ο 6χρονος διακομίστηκε στο Καραμανδάνειο, όπου διασωληνώθηκε ενώ άμεσα δόθηκε εντολή για μεταφορά του Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Οι διοργανωτές εξέδωσαν ανακοίνωση, για την οριστική διακοπή του αγώνα καρτ.
«Το PICK διεκόπη μετά από ατύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια επίδειξης ενός φιλανθρωπικού event με τη συμμετοχή πολλών επωνύμων. Ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίδειξη το καρτ με το Νο2 αποσταθεροποιήθηκε στην ευθεία μετά από επαφή με άλλο καρτ και χτύπησε στα προστατευτικά πλαστικά (ζέρσεϊ).
Στη συνέχεια η πορεία του ήταν ανεξέλεγκτη και χτύπησε ένα διερχόμενο ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο. Λόγω της εξέλιξης αυτής αποφασίστηκε η διακοπή του PICK. Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές για την κατανόησή τους. Από την πρώτη χρονιά οργάνωσης του PICK πρώτο μέλημα ήταν και παραμένει η ασφαλής διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων εντός πίστας.»


  Το καρτ που χτύπησε τον 6χρονο © Φωτογραφία : tempo24.news

«Κρίσιμα 24ωρα»
Σύμφωνα με τον διευθυντή της μονάδας Ανδρέα Ηλιάδη, που μίλησε στο thebest.gr, «τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα» για την υγεία του 6χρονου.
«Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα. Το θετικό είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο αιμάτωμα και δεν θα χρειαστεί χειρουργείο. Είμαστε αισιόδοξοι και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να επιστρέψει ο μικρός Φώτης στην οικογένειά του».
Στο thebest.gr, μίλησε ο πατέρας του 6χρονου, περιγράφοντας την στιγμή του ατυχήματος:
«Το παιδί ήταν μέσα από τα κιγκλιδώματα. Είναι κάτι που δεν αμφισβητείται. Το κάρτ χτύπησε στα ζέρσεϊ και τα κάγκελα με τεράστια δύναμη, σχεδόν πέταξε».
Οι γιατροί είπαν στον πατέρα πως η αξονική - μαγνητική τομογραφία στον γιο του δεν έδειξε εσωτερικό αιμάτωμα στον κεφαλάκι του, κάτι που εκτιμάται θετικά.
Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα και όλοι προσεύχονται το παιδί να ξεπεράσει τον κίνδυνο.


  Η προστατευτική μπάρα όπου έπεσε το καρτ © Φωτογραφία : tempo24.news

«Είδα το παιδί ξαπλωμένο» περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας στο tempo24.news.




Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση