GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΑΤΑ ΤΩΝ «ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ!» ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ (και επεισόδια) στο Παρίσι για 9ο συνεχόμενο Σάββατο...

Οι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας το Σάββατο για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για την πολιτική για τον κορωνοϊ...


Οι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας το Σάββατο για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για την πολιτική για τον κορωνοϊό, για το ένατο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο. Η διαμαρτυρία κατέληξε γρήγορα σε συγκρούσεις με την αστυνομία.

Τέσσερις μεγάλης κλίμακας διαδηλώσεις είχαν προγραμματιστεί στο Παρίσι για το Σάββατο. Πλήθος κόσμου πραγματοποίησε πορεία στους δρόμους σε διάφορα σημεία της πόλης, περιτριγυρισμένοι από αστυνομικούς πλήρως εξοπλισμένους.

Οι διαδηλωτές κυμάτιζαν γαλλικές σημαίες και κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν: «Η υγεία δεν είναι επιχείρηση». Μερικές σημαίες αριστερών και ακόμη και βασιλικών ομάδων φάνηκαν επίσης στο πλήθος.

Ο συνολικός αριθμός των διαδηλωτών ήταν ασαφής, αλλά η αστυνομία είπε ότι περίμεναν περίπου 30.000 να εμφανιστούν στους δρόμους της πόλης γύρω στο μεσημέρι.

Η ένταση γρήγορα πήρε διαστάσεις κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων καθώς τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν διαδηλωτές να κλωτσούν και να επιτίθενται λεκτικά σε αστυνομικούς σε αρκετές περιπτώσεις. Ένα άλλο βίντεο έδειχνε το πλήθος να επιτίθεται στην αστυνομία με διάφορα αντικείμενα. Η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα και ρόπαλα.
Το Σάββατο ήταν το ένατο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο διαμαρτυριών. Οι συγκεντρώσεις ξεκίνησαν στα μέσα Ιουλίου αφότου η κυβέρνηση του Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν εισήγαγε ένα σύστημα που καθιστούσε υποχρεωτική την παρουσίαση πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικού τεστ Covid-19 για όσους επιθυμούν να επισκεφτούν εστιατόριο, θέατρο, κινηματογράφο και εμπορικό κέντρο ή να ταξιδέψουν σε τρένο μεγάλων αποστάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση