GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ από την ALCO! ΠΟΣΟ μειώθηκε το προβάδισμα της ΝΔ...

Δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open με μείωση της διαφοράς ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και Σ...

Δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open με μείωση της διαφοράς ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ. 

Η Νέα Δημοκρατία, στην πρόβλεψη ψήφου, διατηρεί προβάδισμα της τάξης του 10% ωστόσο η διαφορά έχει μειωθεί σχεδόν 3 μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση. Από την άλλη, η αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται να μην καταφέρνει να αξιοποιήσει αυτή τη φθορά με το ποσοστό να παραμένει κοντά στο 24%.



Η δημοσκόπηση μπορεί να μεταφραστεί ως ένα ηχηρό χαστούκι στο υπάρχον πολιτικό σκηνικό καθώς το 6% θέλει να ψηφίσει άλλη παράταξη και το 13% εμφανίζεται αναποφάσιστο.



Σε ό,τι αφορά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, η Alco καταγράφει 49% αρνητική εκτίμηση από τους πολίτες και μόλις το 22% απαντά θετικά.

Παράλληλα, αρνητικό είναι το κλίμα και για την οικονομία με το 42% να εκτιμά ότι ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει επιβαρυνθεί αρκετά από τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων και το 27% να λέει ότι επηρεάστηκε πολύ. Παράλληλα, το 43% σημειώνει ότι τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης δεν βοηθούν καθόλου την οικογένειά τους ενώ 22% απαντούν «λίγο».



Παράλληλα, το 43% σημειώνει ότι τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης δεν βοηθούν καθόλου την οικογένειά τους ενώ 22% απαντούν «λίγο».



Καταλληλότερος Πρωθυπουργός

Σε ό,τι αφορά την ερώτηση για το ποιον θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει ποσοστό 36% έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα.
Σημειώνεται, πάντως ότι ο Πρωθυπουργός καταγράφει πτώση στη δημοφιλία του της τάξης του 5% καθώς στην προηγούμενη μέτρηση η δημοφιλία του βρισκόταν στο 41%.



Η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι εντός 2022 θα υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.



Τέλος, στο ερώτημα «τι ψηφίζουν» όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί το 23% φαίνεται να επιλέγει ΣΥΡΙΖΑ και το 7% Νέα Δημοκρατία.



Κυβέρνηση... βγάζουν οι αναποφάσιστοι, αυτοί που θα έριχναν λευκό και αυτοί που θα ψήφιζαν άλλη παράταξη, με το ποσοστό των παραπάνω να φτάνει το 44%.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση