GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέθανε η (ηρωίδα της Εθνικής Αντίστασης) Σύλβια Ιωαννίδου-Αποστολίδου...

Tην τελευταία της πνοή άφησε σε ηλικία 97 ετών η ηρωίδα της Εθνικής Αντίστασης, Σύλβια Ιωαννίδου-Αποστολίδου. Η Σύλβια Αποστολίδου – Ιωαννίδ...


Tην τελευταία της πνοή άφησε σε ηλικία 97 ετών η ηρωίδα της Εθνικής Αντίστασης, Σύλβια Ιωαννίδου-Αποστολίδου.

Η Σύλβια Αποστολίδου – Ιωαννίδου, γόνος ευκατάστατης αθηναϊκής οικογένειας, αποφοίτησε από το Αρσάκειο και σε ηλικία 18 ετών, το 1942, μπήκε στην Εθνική Αντίσταση. Αφορμή, όπως είχε η ίδια διηγηθεί στην Καθημερινή, η τυχαία επίσκεψη ενός Βρετανού αξιωματικού στο σπίτι της για να ενημερώσει την οικογένειά της για την τύχη της αδελφής της (που ήδη εργαζόταν στη βρετανική πρεσβεία και είχε φυγαδευθεί στην Αίγυπτο).

Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, που εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια της Σύλβιας Ιωαννίδου-Αποστολίδου.
Υπήρξε επικεφαλής της βρετανικής μονάδας δολιοφθορών Force 133 στην Αττική κατά την περίοδο της Κατοχής. Δρώντας με την κωδική ονομασία ''Πατ'' αναδείχθηκε σε μια από τις σημαντικότερες ηρωίδες της Εθνικής Αντίστασης, με καθοριστική συμμετοχή σε κομβικά γεγονότα της περιόδου.
Από τις γραμμές αρχικά της ΕΡΕ και κατόπιν της Νέας Δημοκρατίας, υπηρέτησε αθόρυβα αλλά δυναμικά και με απόλυτη συνέπεια τις αξίες της ελευθερίας και της προόδου. "Πάντα στον νου σας να έχετε την Ελλάδα", μας είχε προτρέψει σε ομιλία της το 2018. Την αποχαιρετούμε με τη δέσμευση ότι η παρακαταθήκη της αποτελεί για εμάς οδηγό. Στην οικογένεια και τους οικείους της απευθύνουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια».


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση