GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΡΙΗΜΕΡΟ εθνικό πένθος για τον Μίκη Θεοδωράκη...

Με απόφαση της κυβέρνησης κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος για το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συ...


Με απόφαση της κυβέρνησης κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος για το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Όπως είχε γραφτεί και για τον Παλαμά, "όλοι είχαμε ξεχάσει πως είναι θνητός". Όμως, μας αφήνει παρακαταθήκη τα τραγούδια του, την πολιτική του δράση, αλλά και την εθνική του προσφορά σε κρίσιμες στιγμές. Η Ρωμιοσύνη σήμερα κλαίει» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Όπως ξέρετε, είχα την τιμή να τον γνωρίζω για πολλά χρόνια και σχετικά πρόσφατα μάλιστα τον είχα επισκεφτεί. Οι συμβουλές του ήταν πάντα πολύτιμες για μένα, κυρίως αυτές που αφορούσαν στην ενότητα του λαού μας και στην υπέρβαση των διαχωριστικών γραμμών.» σημείωσε ο πρωθυπουργός, καταλήγοντας:

«Πιστεύω πως η καλύτερη τιμή προς αυτόν τον παγκόσμιο Έλληνα θα είναι εμείς, με το καθημερινό μας έργο, να κάνουμε πράξη αυτό ακριβώς το μήνυμά του. Ο Μίκης είναι η Ιστορία μας και πρέπει να τη συνεχίσουμε όπως θα ήθελε και εκείνος».
 
Σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα θα τεθεί στη Μητρόπολη Αθηνών η σορός του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος πέθανε σήμερα σε ηλικία 96 ετών,   από την ερχόμενη Τρίτη έως και την Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο λαϊκό προσκύνημα θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση